Sport

NHL: lendületben a Washington

A Washington Capitals zsinórban ötödik sikerét aratta a tengerentúli profi jégkorongligában (NHL).

A New York Rangers sem tudta megállítani a Washington Capitalst, holott háromszor is megszerezte a vezetést a Madison Square Gardenben. A fővárosiaknál a szupersztár Alekszander Ovecskin két gólpasszal zárt, a góllövésben ezúttal Brooks Laich járt az élen.

A 27 éves center a negyedik és ötödik találatát szerezte az alapszakaszban, csapata pedig az ötödik győzelmét aratta zsinórban, és 22 ponttal liga a legjobbja, igaz, nyugaton a 20 pontos St. Louis Blues és a Los Angeles Kings három, illetve két mérkőzéssel kevesebbet játszott nála.

A Washingtonnal ellentétben a Vancouver Canucks lépést tévesztett Montrealban, így megszakadt a hat mérkőzésből álló győzelmi szériája. A Canadiensben Andrej Markov és Roman Hamrlik is megszerezte szezonbeli első gólját a 2-0-val zárult összecsapáson, amelyen Carey Price, a montrealiak kapusa 35 védéssel idei második shutoutját jegyezte.

A Tampa Bay Lightning portása, Dan Ellis (28 védés) sem kapott gólt az utóbbi hat mérkőzését elveszítő Toronto Maple Leafstől, ellenben társai négyszer is megzörgették kollégája, Jean-Sebastien Giguere hálóját – Steven Stamkos kétszer is, így ő már 13 gólnál tart.

NHL, alapszakasz, 32. játéknap:
Carolina Hurricanes-Edmonton Oilers 7-1
New York Rangers-Washington Capitals 3-5
Montreal Canadiens-Vancouver Canucks 2-0
Ottawa Senators-Atlanta Thrashers 5-2
Tampa Bay Lightning-Toronto Maple Leafs 4-0
Colorado Avalanche-Calgary Flames 2-4
San Jose Sharks-Anaheim Ducks 2-3, h.u.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik