Sport

Mátéfi ideiglenesen távozott Békéscsabáról

A válogatott szereplése miatt más felel az idei évben a csabai kézilabdacsapat szakmai munkájáért.

A Békéscsaba kedden némileg meglepő vereséget szenvedett a Dunaferrtől hazai pályán. Nem először botlott meg a csapat ebben a szezonban, hiszen nemrég Siófokon is kikaptak a csabai lányok.

Az Előre ráadásul az EHF-Kupából is kiesett az Olimpija Ljubljanával szemben úgy, hogy az első meccsen kilenc góllal verte ellenfelét. Az akkor – idegenben lőtt kevesebb gól miatti – kiesés volt az első lépés a lejtőn. Akkor Mátéfi felajánlotta lemondását, de a klubvezetés azt nem fogadta el.

Szabó Károly, a Békéscsabai Előre NKSE elnöke akkor azt mondta, türelmesek a szakmai vezető irányában, most azonban az újabb botlásnak már személyi következményei lettek.

A csapat közleménye szerint – amelyet a kezi.hu oldal közölt – Mátéfi Eszter helyett az eddigi másodedző, Bohus Bea irányítja majd a Békéscsabát a még az idei évből hátralévő, Szekszárd elleni találkozón. A válogatottat irányító Mátéfi Eszter november 22-től elkezdi a felkészülést a nemzeti csapattal a decemberi Európa-bajnokságra, így a mostani döntést a válogatott sikeres szereplése érdekében hozták meg – közölte a klub vezetése.

A Békéscsaba jelenleg csak a 7. helyen áll a bajnokságban, és az elkövetkezendő időszakban a célkitűzéseket is megváltoztatják a lila-fehér együttesnél a rossz szereplés miatt. Szabó Károly megerősítette a portálnak, hogy Mátéfi később folytatja a szakmai munkát a csapatnál.

AJÁNLOTT LINK:

Mátéfi helyett Bohus (kezi.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik