Sport

NHL: a hirtelen halál döntött Detroitban

A Detroit Red Wings a hosszabbításban nyert a Phoenix Coyotes ellen az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) hétfői meccsén.

A Detroit Red Wings a vancouveri botlását követően visszatért a helyes útra: keddre virradóra hosszabbítás után győzte le a vendég Phoenix Coyotes csapatát, ezzel utolsó öt mérkőzésén a negyedik győzelmét aratta. A nyerőember Henrik Zetterberg volt, aki a hirtelen halál második percében Ruszlan Szalej átadását váltotta gólra, beállítva ezzel a 3-2-es végeredményt.

“Rusty (Ruszlan Szalej beceneve) nagyszerű lőtt passzt adott, nekem csak be kellett piszkálnom a korongot a kapuba” – mondta szerényen a győztes találat kapcsán a svéd támadó, akinek ez volt a negyedik gólja a mostani alapszakaszban. Továbbá megjegyezte: mivel fizikálisan és mentálisan is fáradtak voltak, nem remélték, hogy szép győzelmet aratnak, mint ahogy Zetterberg szerint ez nem is volt az… A győztes gól szerzője egyébként a siker mellett annak is örül, hogy a jut idő a pihenésre, mivel legközelebb csak csütörtökön, az Edmondton Oilers ellen lépnek majd jégre.

NHL, alapszakasz, 31. játéknap:
Detroit Red Wings-Phoenix Coyotes 3-2, h.u.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik