Sport

Boczkó: sokat szekáltak, most sikerült

A világbajnoki bronzérmet szerző magyar párbajtőröző szerint nem tett jót a negyed- és az elődöntő közötti hosszú szünet.

Ahogyan arról beszámoltunk, Boczkó Gábor bronzérmes lett a párizsi világbajnokságon. Mellette Szász Emese sikerének örülhettünk, ő is élete legjobbját vívta, ezzel bejutott a döntőbe, ám ott végül vereséget szenvedve lett ezüstérmes.

Boczkó egyik szeme sírt, a másik nevetett: – Mindig szekáltak, hogy Európa-bajnokságokról egyéniben és csapatban is van már egy rakás érmem, világbajnokságokon meg valahogy nem igazán jön ez össze, csak csapatban van egy ezüstöm, meg egy bronzom. Most végre egyéniben is sikerült – nyilatkozott Boczkó. – Győzni akartam, de a harmadik hellyel is elégedett vagyok.

Évek óta nem kellett selejtezőt vívnom, most igen. Már az is jól ment, aztán itt is szinte az összes asszómat én irányítottam, az elődöntő előtti hosszú szünet viszont nem jött jól nekem. Persze jól bemelegítettem, de amikor felálltam a pástra, egy olyan vívóval találtam szembe magam, aki mindenhonnan megszúrt, ma még a legyet is eltalálta volna röptében.

A bokasérülésem miatt az elképzelt munka jó részét nem tudtam elvégezni a felkészülés során, két hétig kerekesszékben vívtam, hogy ne jöjjek ki annyira a gyakorlatból. Ezért is örülök ennek az eredménynek – nyilatkozta az újdonsült világbajnoki bronzérmes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik