Sport

NHL: a Washington nyerte a rangadót

A Washington Capitals hosszabbításos meccsen vetett véget a Philadelphia Flyers győzelmi sorozatának az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban (NHL).

A Philadelphia Flyers hat győzelmet követően nyelte le ismét a vereség keserű piruláját, miután a hosszabbításban – Mike Green góljával – kikapott a Washington Capitalstól. A fővárosiak győzelmükkel – éppen a Philadelphiát megelőzve – átvették a vezetést a Keleti főcsoportban.

Az NHL-karrierje során először volt kezdő Braden Holtby, a washingtoniak kapusa, aki meccs egyik kulcsembere lett azzal, hogy – bár kétszer kapitulált – 23 lövést védett. “Tudtam, hogy lesz dolgom bőven, de szeretem is, ha lőnek, ugyanis így lendülök játékba” – mondta Holtby.

Miközben a Philadelphiát lefékezték, addig a St. Louis Blues továbbra is remekül muzsikál: a nyugati első 2-0-ra nyert a New York Rangers ellen. A zsinórban elért hetedik győzelemhez Alex Steen két góllal, Ty Conklin pedig 27 védéssel, karrierje 15. shutoutjával járult hozzá.

A címvédő Chicago – amely legutóbbi öt meccséből csak kettőt tudott megnyerni – hazai jégen szenvedett vereséget az Edmonton Oilerstól, amely a harmadik harmadban 14 másodperc alatt lőtt két góljával 2-1-re nyert. Az Anaheim Cucks-Nashville Predators találkozó kilenc gólt és hazai sikert hozott – köszönhetően Paul Mara 1,7 másodperccel a vége előtt szerzett találatának.

NHL, alapszakasz, 30. játéknap:
Washington Capitals-Philadelphia Flyers 3-2, h. u.
New York Rangers-St. Louis Blues 0-2
Chicago Blackhawks-Edmonton Oilers 1-2
Anaheim Ducks-Nashville Predators 5-4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik