Sport

NFL: az öreg ismét megvillant

Brett Favre, a Minnesota Vikings játékosa nemcsak azt bizonyította vasárnap, hogy elnyűhetetlen, hanem azt is, hogy 41 évesen is a profi amerikaifutball-liga (NFL) legjobb irányítói közé tartozik.

A 41 éves klasszisnak az utóbbi időben akadt gondja bőven: a könyöke mellett a bokája is megsérült, míg egy héttel ezelőtt az álla repedt fel egy ütközés során, nyolc öltéssel kellett összevarrni. Ugyanakkor ilyen állapotban is vezére volt az Arizona Cardinals ellen az utolsó negyedben 14 pontos hátrányból egyenlítő, végül a hosszabbításban győztes “vikingeknek”, akik így kozmetikáztak a mérlegükön: öt vereség mellett három győzelmet számolnak. Favre akkor villogott, amikor arra a leginkább szükség volt; 446 passzolt yarddal és két touchdown passzal zárta a meccset, amelyet Ryan Longwell döntött el egy 35 yardos mezőnygóllal.

Vasárnap három találkozó is a ráadásban dőlt el, a Minnesota mellett az Oakland Raiders és a New York Jets is a hosszabbításban nyert a Kansas City Chiefs, illetve a Detroit Lions ellen.

A ligaelső, a temesvári születésű Meskó Zoltánt is soraiban tudó New England Patriots nagy meglepetésre simán kikapott a futójátékban és a védekezésben is remeklő Cleveland Browns otthonában, miközben a Carolina Panthers hiába szerezte meg a vezetést a New Orleans Saints ellen, a címvédő négy TD-vel, összesen 34 ponttal válaszoltak az ellen mezőnygóljára.

A kulcscsonttörést szenvedett irányítóját, Tony Romót nélkülöző Dallas Cowboys egyetlen győzelem immár a hetedik vereségét szenvedte el az alapszakasz 9. fordulójában – a hazai pályán fellépő Green Bay Packers gyorsan 28 pontos előnyre tett szert, végül 45-7-re győzött ellene. Aaron Rodgers, a “sajtfejűek” quarterbackje alaposan kitett magáért, három touchdown-átadása mellett egyetlen eladott labdája sem volt, a mérkőzés során 289 yardot passzolt.

NFL, alapszakasz, 9. játékhét:
Buffalo Bills-Chicago Bears 19-22
Oakland Raiders-Kansas City Chiefs 23-20, h. u.
Philadelphia Eagles-Indianapolis Colts 26-24
Seattle Seahawks-New York Giants 7-41
Atlanta Falcons-Tampa Bay Buccaneers 27-21
Baltimore Ravens-Miami Dolphins 26-10
Carolina Panthers-New Orleans Saints 3-34
Cleveland Browns-New England Patriots 34-14
Detroit Lions-New York Jets 20-23, h. u.
Houston Texans-San Diego Chargers 23-29
Minnesota Vikings-Arizona Cardinals 27-24, h. u.
Green Bay Packers-Dallas Cowboys 45-7

Ajánlott videó

Olvasói sztorik