Sport

Boczkó Gábor világbajnoki bronzérmes

A háromszoros Európa-bajnok ezúttal egy harmadik hellyel gazdagította eredménysorát. Szász Emese ezüstérmes.

A párizsi vívó-világbajnokság hétfői játéknapján Boczkó remekül vívott, egészen az esti programig. Ekkor már nem találta a ritmust az észt Nikolai Novosjolovval szemben, és 15-11-re kikapott az elődöntőben.

Ellenfele két gyors tussal kedvező helyzetbe került, majd Boczkó is adott egy tust, a következő – együttes – találatnál viszont jelezte, hogy az övé a talajt érte, így 2-3 helyett 1-3-ra módosult az eredmény. Sportszerűségéért a Grand Palais három-négyezres közönsége megtapsolta. Az első szünet 3-5-nél következett, de a pihenő után sem változott a helyzet, Novosjolov összeszedettebbnek tűnt, Boczkó nem is igazán értette, hol és hogyan találja el őt ellenfele. Fordulat a továbbiakban sem jött, így négy tussal az észt nyert, ő jutott a fináléba.

Az egyéniben háromszoros Európa-bajnok, olimpiai negyedik Boczkó eddigi legjobb eredményét érte el világbajnokságon egyéniben.

Boczkó Gábor eredménysora a párizsi vb hétfői játéknapján:

Boczkó Gábor-Krzysztof Mikolajczak (lengyel) 15-13
Boczkó-Robert Andrzejuk (lengyel) 15-4
Boczkó-Bejamin Bratton (amerikai) 15-8
Boczkó-Pavel Suhov (orosz) 15-10

Elődöntő: Novosjolov-Boczkó 15-11

A nők mezőnyében egészen a döntőig száguldó Szász Emese végül ezüstérmes lett. A fináléban 15-10-ra kapott ki a francia Maureen Nisimától.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik