Sport

Galambos világbajnoki bronzérmes

A magyar versenyző harmadik lett a könnyűsúlyú egypárevezősök között az új-zélandi világbajnokságon.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a hatos fináléba elő-, majd középfutam-győztesként bejutott 23 éves váci sportoló – a Karapiro-tavon zajló viadal egyetlen magyar indulója – a közép-európai idő szerint vasárnap hajnalban rendezett döntő elején még vezetett, majd sokáig a második helyen haladt az olasz Marcello Miani mögött, de a hajrában a szlovák Lukas Babac is megelőzte, így végül harmadikként zárt.

Galambos idén két Világkupa-versenyen is diadalmaskodott, most pedig egy vb-éremmel koronázta meg 2010-es teljesítményét.

– Óriási nagy verseny volt! – elevenítette fel a történteket a honi szövetség sajtóközleményében Galambos a viadalt. – Kicsit csalódott vagyok, hisz gondolataimban ott lebegett, hogy akár nyerni is lehet. Ám a dobogóért jöttünk ide, és sikerült felkapaszkodnom rá, ami szerintem egy jó kezdet lehet.

A rajtom remekül sikerült, olyan ütemben eljöttem mindenkitől, hogy még tán meg is lepett. Szépen ráálltam az utazótempóra, tudván, hogy pihenjek a mezőnyben. Érzésre nagyon jó volt az utazóm, tempóban is, és vártam az utolsó 500 métert, hogy lehessen kezdeni a finist. A szél közben erősödött, ami jól látszik a részidőkön, finis ellenére a legrosszabb 500 métert jöttük. Tehát jött a vége és indultam, ahogy megbeszéltük edzőmmel, Rapcsival (Rapcsák Károllyal – a szerk.).

Valami oknál fogva azonban túl korán jött a savasodás, és hamar bekötöttem. A szlovák ellenfelemmel az utolsó 400 méter alatt centikkel váltottuk egymást a 2-3. helyen. Sajnos azonban ő bírta jobban a végét – nyilatkozta Galambos Péter a befutót követően.

Eredmény – férfi könnyűsúlyú egypár

1. Marcello Miani (Olaszország) 7:05.82 perc
2. Lukas Babac (Szlovákia) 7:08.19 perc
3. Galambos Péter 7:09.86 perc

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik