Sport

Búcsúztak Mohamed Aidáék a vívó-vb-n

A tőröző Mohamed Aida és Kreiss Fanny a 16 között esett ki Párizsban.

Mohamed Aida első vasárnap ellenfelét, egy kanadai lányt könnyedén vert meg, ezután egy orosz versenyzőn jutott túl izgalmas mérkőzésen.

Hasonlóan szoros meccsen biztosította helyét a nyolcaddöntőben Kreiss Fanny is, aki az első “kanyarban” Varga Gabriellát búcsúztatta magabiztos vívással. A 32 között az amerikai Nzingha Prescoddal vívott, eredményesen.

Jöhettek a nyolcaddöntők! Mohamed Elisa Di Franciscával asszózott, de csak 1-1-ig tudta tartani a lépést ellenfelével. A legszorosabb állás 5-9 volt, végül nyolc tussal győzött az olasz.

“Rosszul választottam meg a távolságot, egy kicsit közelebb kellett volna mennem Di Franciscához. Nem azt csinálta, amire számítottam. A közben eltelt két évben változott a stílusa” – fogalmazott Mohamed, aki szülés miatt jó időre kiesett a nemzetközi vívásból.

Kreissnek harmadjára a lehető legerősebb ellenfél jutott az egyéniben ötszörös világbajnok, háromszoros olimpiai aranyérmes Valentina Vezzali személyében. Az olasz pillanatok alatt 10-5-re elhúzott. Innen pedig már nem volt visszaút, héttusnyi különbség lett a végére.

“Nagyon türelmesen kell vívni Vezzalival, és azt hiszem, én 5-5 környékén ezt egy kicsit elfelejtettem. Amikor pedig már vezet, nagyon nehéz ellene bármit is csinálni. Előzőleg az volt a célom, hogy azért én is adjak neki tusokat, ehhez képest egészen jó volt az asszó. Ami pedig a 16 közé kerülést illeti, azzal nagyon is elégedett vagyok. Előre aláírtam volna” – értékelt Kreiss.

Knapek Edina az első fordulóban kiesett. Kínai ellenfelével szemben nem találta a ritmust.

“Legalább tizenötször szúrtam mellé, nagyon el vagyok keseredve, mert dupla edzéseket vállaltam, hogy itt lehessek – mondta sírva vesztes asszója után Knapek Edina, aki az Európa-bajnokságon megsérült. – Az utolsó akciónál is kétszer mellé szúrtam, és csak azután talált el ő. Nem rossz vívó, de ismertem őt, tudtam, hogyan lehet legyőzni, meg sem fordult a fejemben, hogy kikaphatok. Úgy éreztem, hogy nincs igazán a kezemben a tőr” – vallotta be a magyar versenyző.

Mohamed 15., Kreiss 16., Varga Gabriella 33., Knapek Edina pedig 46. lett.

Eredmények – a 64 között:
Mohamed Aida – Annie-Claude Therrien (kanadai) 15-2
Csen Csin-jen (Chen Jinyan, kínai)-Knapek Edina 10-8
Kreiss Fanny-Varga Gabriella 15-8

a 32 között:
Mohamed-Inna Deriglazova (orosz) 13-12
Kreiss-Nzingha Prescod (amerikai) 10-9

a 16 között:
Elisa Di Francisca (olasz)-Mohamed 15-7
Valentina Vezzali (olasz)-Kreiss 15-8

A férfi tőrözőknél egyetlen magyar sem jutott tovább a főtábla első, illetve második fordulójából. Bíró Péter 27., Berjozkin Anton 52., Gátai Róbert 61., a főtábláról lemaradt Szabados Gábor pedig 92. lett.

Eredmények – a 64 között:
Bíró Péter-Klod Junesz (ukrán) 15-12
Heo Jun (dél-koreai)-Berjozkin Anton 15-2
Peter Joppich (német)-Gátai Róbert 15-5

a 32 között:
Miles Chamley-Watson (amerikai) – Bíró 15-8

Ajánlott videó

Olvasói sztorik