Sport

Lebron James is bejelentkezett az olimpiára

Kobe Bryant után az NBA legutóbbi két szezonjának legértékesebb játékosa, LeBron James is jelezte, hogy szívesen játszana a 2012-es olimpián az amerikai csapatban.

A Miami Heat sztárjátékosa csütörtökön nyilatkozott a válogatottal kapcsolatos terveiről.

“A szövetségi kapitánynak megvan a számom, csak hívnia kell, és jövök” – mondta a 25 éves kosaras.

Nagy előnye lehet a “Királynak”, ha a 2008-as olimpiai bajnok válogatottból Dwyane Wade és Chris Bosh is játékra jelentkezik, mivel a ők ketten csapattársai Jamesnek a Heat-nél, azaz két idény alatt összecsiszolódhat a hármas – már most kezd, legalábbis a Miami utóbbi időben nyújtott magabiztos játéka erre enged következtetni.

Az elmúlt napok nyilatkozatai alapján a címvédő amerikai nemzeti együttes a 2008-as játékokhoz hasonló, bombaerős kerettel érkezhet a londoni olimpiára, ugyanis az idei világbajnokságot lemondó sztárok közül Bryanten és Jamesen kívül Carmelo Anthony és Chris Paul is arról értesítette Mike Krzyzewski szakvezetőt, hogy számíthat rájuk. Kobe Bryant a napokban ajánlotta fel szolgálatait.

Az amerikaiak az idei vb-re a neveket tekintve egy kifejezetten “szürke” alakulattal érkeztek, ám az Oklahoma fiatal “pontzsákjának”, Kevin Durantnak a vezetésével nagyon magabiztosan, százszázalékos teljesítménnyel szerezték meg az aranyérmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik