Sport

Vezéráldozattal nyert a Devils a bajnok ellen

A szezonban nem túl acélos New Jersey Devils idegenben győzte le a címvédő Chicago Blackhawkst az NHL legutóbbi játéknapján. Üröm az örömben, hogy megsérült az "ördögök" kétszeres olimpiai bajnok kapusa, Martin Brodeur.

A liga egyik leggyengébb mérlegével rendelkező csapata, a legutóbbi 10 meccséből hetet is elveszítő New Jersey Devils vendégként győzte le a címvédő Chicago Blackhawkst, amely szintén messze van a csúcsformától: utolsó négy meccséből csak egyet tudott megnyerni.

Bradley Mills, az “ördögök” újonc csatára megszerezte az első gólját a profik között, és ez elég is volt ahhoz, hogy a két kapuralövéssel záró fiatalt a mérkőzés emberének válasszák.

A Devils örömébe ugyanakkor üröm is vegyült csütörtökre virradóra, a második harmadban ugyanis könyöksérülést szenvedett a csapat kétszeres olimpiai bajnok kapusa, a mérkőzést hibátlanul, nyolc védéssel záró Martin Brodeur. A 38 éves kanadai sztárt azonnal megröntgenezték, és kiderült, nem esett komolyabb baja, mivel a csont nem tört el, Brodeur így a következő találkozón, pénteken a New York Rangers ellen ismét beállna a kapuba.

Sidney Crosby, a Pittsburgh Penguins menője pályafutása során immár ötödször keveredett verekedésbe, és bár a finom, technikás megoldásáról ismert sztár helytállt a bunyóban, a végén szomorúan korcsolyázott le a jégről, miután csapata 5-2-re kikapott Dallasban.

A játéknap egyik hőse Ed Jovanovski, a Phoenix Coyotes védője volt, aki mesterhármassal rukkolt ki a Nashville Predators ellen 4-3-ra megnyert meccsen (15 év alatt először szerzett három gólt egy meccsen, ennek köszönhetően éppen háromnál tart a szezonban), a másik pedig Chris Mason, az Atlanta Thrashers hálóőre, aki 52 védéssel járult hozzá a Florida Panthers legyőzéséhez (4-3), csak a második 20 percben 22 hárítást mutatott be.

NHL, alapszakasz, 26. játéknap:
Chicago Blackhawks-New Jersey Devils 3-5
Buffalo Sabres-Boston Bruins 2-5
Calgary Flames-Detroit Red Wings 1-2
Carolina Hurricanes-New York Islanders 7-2
Dallas Stars-Pittsburgh Penguins 5-2
Florida Panthers-Atlanta Thrashers 3-4
Phoenix Coyotes-Nashville Predators 4-3
Anaheim Ducks-Tampa Bay Lightning 3-2, h.u.
Washington Capitals-Toronto Maple Leafs 5-4, szétlövéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik