Sport

A kézilabda szövetség reagált Nagy levelére

A Sinka László vezette sportági vezetés válaszolt a Barcelona átlövőjének keddi levelére.

Ahogyan arról beszámoltunk, Nagy László tulajdonképpen lemondta a válogatottságot a nagy huzavona után, kedden nyilvánosságra hozott levelével.

Nagy leginkább az anyagi megbecsülés hiányára hivatkozott az összegzésében, mára megismerhettük a Magyar Kézilabda Szövetség álláspontját is, amelyet ITT olvashatunk el teljes terjedelmében.

A szövetség elnöksége szerint merész kijelentés szerény körülményekről beszélni a válogatott kapcsán, hiszen a sportág komoly szponzori háttérrel rendelkezik.

Ami a konkrétumokat illeti, a szövetség elismeri, hogy a tehetősebb országok díjazásával nem tud versenyezni: “Napidíj nincs – zsebpénz van –, a válogatott játékosok viszont állami forrásból folyamatosan igen tisztességes, rendszeres havi ellátásban részesülnek, annak ellenére, hogy az év 12 hónapjából legfeljebb két hónapig állnak a válogatott rendelkezésére.”

A biztosításokról szólva a szövetség elnöksége az egyre tisztességesebb kártérítést nyújtó, 2001 óta működő megállapodásról ír, amely az egyik biztosítóval köttetett meg kilenc évvel ezelőtt. A levél megemlíti, hogy a válogatottban bekövetkező sérülések esetén (világesemények tekintetében) a Nemzetközi és az Európai Kézilabda Szövetség is biztosítja a sportolókat.

A levél szól a jelenlegi válogatott két legutóbbi győzelméről és arról a tényről, mely szerint Nagy László Mocsai Lajos legutóbbi meghívójára semmilyen módon nem reagált.

Az elnökség levele nem zárja ki, hogy a játékos a svédországi világbajnokságra meghívót kapjon, a válogatott összeállításának joga ugyanis Mocsai Lajos szövetségi kapitány kezében van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik