Sport

Túraautó-vb: Michelisz újra a Top10-ben

Michelisz Norbert ötödik és nyolcadik helyével 14 pontot szerezve a 10. helyre jött fel az összesített ponttáblán a Túraautó Világbajnokság (WTCC) eső áztatta japán futamain.

A szakadó eső miatt a biztonsági autó mögül indult a 16 körös első verseny Okayamában. A rajtot követően több autó is elhagyta az aszfaltcsíkot, míg a harmadik körben kisebb tömegbaleset volt a pályán. Michelisz kemény csatát vívott Mullerrel, a két versenyző folyamatosan előzgette egymást.

A hatodik körben Tarquini egy előzési kísérlet közben kisodródott és a gumifalnak ütközött, így visszacsúszott a kilencedik helyre. Michelisz Turkingtont megelőzve ismét az ötödik helyre jött fel, az élen pedig Huff, majd Priaulx és Muller autózott.

Az utolsó körben jelentős változás nem történt, így az első futamot Huff (+25 pont) nyerte, őt sorrendben Priaulx (+18 pont) és Muller (+15 pont) követte. A Zengő-Dension Team fiatal versenyzője eddigi legelőkelőbb eredményét produkálta, ötödik helyével – legjobb SEAT-osként és legjobb újoncként – tíz pontot szerzett.

A második, 16 körös futamot a folyamatosan szakadó eső miatt szintén a biztonsági autó mögül indították, ahol Michelisz a fordított rajtsorrendnek köszönhetően a negyedik helyről indulhatott. A safety car távozása után a magyar versenyző tartani tudta pozícióját, és támadni kezdte az előtte autózó Turkingtont. Az élen nem történt változás, a sorrend Nykjaer, Tarquini és Turkington volt.

A chevy-s pilóták nagyon gyorsak voltak a japán pályán, így Muller és Huff is megelőzte a magyar versenyzőt, aki visszacsúszott a hetedik helyre. Nykjaer az élről hibázva kicsúszott, így ismét elszálltak a futamgyőzelem esélyei a dán újonc számára. Az élen Tarquini, Farfus és Turkington autózott a Chevrolet-s pilóták nyomásában.

Két körrel a vége előtt a Zengő-Dension Team versenyzője kicsúszott a folyamatosan ázó pályáról, így visszacsúszott a hetedik helyre. Egy keresztbe álló BMW miatt Michelisznek ismét el kellett hagynia az aszfaltcsíkot, ami újabb pozíciórontást jelentett.

A versenyt végül a biztonsági autó mögül Farfus (+25 pont) nyerte, őt sorrendben Turkington (+18 pont) és Muller (+15 pont) követte. Michelisz Norbert a nyolcadik helyen (+4 pont) ért célba, így újra top10-es pilóta lett, és megerősítette vezető helyét az újoncok számára rendezett Rookie Challengen.

„Összegezve a hétvége eseményeit, elégedett vagyok. Az ötödik és a nyolcadik helyemnél ilyen körülmények között sokkal többet nem vártam. Fontos pontokat szereztem az újoncok külön értékelésében, és az összetett pontversenyben is feljöttem a tizedik helyre” – mondta el Michelisz Norbert a zengodensionteam.com-nak.

A világbajnokság szezonzáró hétvégéje november 21-én én lesz Makaóban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik