Sport

Thomas és Halak falat húzott a kapuja elé

Tim Thomas és Jaroslav Halak a második kapott gól nélküli meccsét jegyezte a tengerentúli profi jégkorongliga (NHL) mostani szezonjában.

A St. Louis és a Boston kapusa már két kapott gól nélküli mérkőzésen van túl a szezonban. Jaroslav Halak sorozatban második shutoutját jegyezte, ahogy legutóbb a Pittsburgh-öt, úgy a Nashville-t is lenullázta, 24 védéssel járult hozzá a St. Louis 3-0-ás győzelméhez.

A bostoni Thomas 20 védést a mutatott be a Toronto ellen 2-0-ra megnyert meccsen, amelyen a végeredményt az idei játékosbörze második választottja, Tyler Seguin állította be, aki a második gólját szerezte az NHL-ben, viszont hazai pályán, Bostonban először volt eredményes.

Bár a Detroit Red Wings kétszer is kibabrált vele, mégis meg kell említenünk az orosz Ilja Brizgalov nevét is, hiszen a Phoenix portása nem kevesebb mint 43 lövést hatástalanított a Joe Louis Arénában, így főszerepet vállalt csapata 4-2-es idegenbeli sikerében.

Persze nem csak a kapusok, a csatárok is jeleskedtek a csütörtöki játéknapon, elsősorban Chris Stewart, aki mesterhármassal rukkolt elő Calgaryban, ahol a csapata, a Colorado 6-5-re nyerni tudott. Stewart a második harmadban 29 másodperc alatt kétszer is betalált.

A Los Angeles-i Alekszej Ponikarovszkij és Wayne Simmonds viszont gyorsabb volt nála, ők ketten 9 másodperc alatt két gólt szereztek Dallasban, ahol a “királyok” végül 5-2-es győzelmet arattak, amelynek köszönhetően jelenleg az első helyen állnak a profiligában (NHL).

NHL, alapszakasz, 21. játéknap:

Boston Bruins-Toronto Maple Leafs 2-0
Calgary Flames-Colorado Avalanche 5-6
Detroit Red Wings-Phoenix Coyotes 2-4
Dallas Stars-Los Angeles Kings 2-5
Ottawa Senators-Florida Panthers 5-3
Minnesota Wild-Washington Capitals 2-1
Nashville Predators-St. Louis Blues 0-3
Columbus Blue Jackets-Edmonton Oilers 3-2, szétlövéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik