Sport

Újra nyert a címvédő

Két elveszített találkozó után nyert ismét a bajnok Chicago Blackhawks a tengerentúli profi hokiligában (NHL).

A címvédő Chicago Blackhawk két vesztes meccs után nyert ismét: a szerdai játéknapon hazai jégen páholta el Los Angeles Kingst. A 3-1-es végeredményt a góllövőlista élén álló Patrick Sharp állította be, aki a kilencedik gólját szerezte a szezonban, de a hős mégsem ő volt, hanem a Chicago veterán kapusa. A 35 éves Marty Turco 33 lövésnek álltja útját, csak egy gólt kapott.

Mind a két New York-i csapat elbukott csütörtökre virradóra.

A Rangersszel a vendég Atlanta Thrashers babrált ki, amely 6-4-es győzelmével véget vetetett az ellenfél jó, egyben a saját rossz szériájának. A Thrashers három vereség után tudott nyerni, ezzel egyszersmind pontot tett a Rangers hárommeccses győzelmi sorozatának végére.

Az Atlanta mellett egyébként csak a Carolina Hurricanest lenullázó, 3-0-ra legyőző Washington Capitals tudott vendégként diadalmaskodni szerdán, az alapszakasz 20. játéknapján.

A másik New York-i gárda, az Islanders Montreálban nyelte le a vereség keserű piruláját, a gólpasszal és góllal előrukkoló Jeff Halpern és Tomas Plekanec vezetésével a Canadiens 5-3-ra nyert, és ez már a harmadik sikere volt egymásutánban. Eközben a Pittsburgh Penguins zsinórban másodszor botlott, ezúttal a Tampa Bay Lightning vendégeként maradt alul: 3-3 után Martin St. Louis a harmadik harmadban kétszer is betalált, másodszor az üres kapuba.

NHL, alapszakasz, 20. játéknap:
San Jose Sharks-New Jersey Devils 5-2
New York Rangers-Atlanta Thrashers 4-6
Chicago Blackhawks-Los Angeles Kings 3-1
Montreal Canadiens-New York Islanders 5-3
Carolina Hurricanes-Washington Capitals 0-3
Tampa Bay Lightning-Pittsburgh Penguins 5-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik