Sport

Bajnoki címre tör az FTC vízilabdacsapata

Már most megcélozza a bajnoki címet, de a négy közé jutást eleve alapfeladatának tekinti a Ferencváros.

Az újjáalakult gárda vezetői a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondták, hogy a kontinentális porondon, a LEN Kupában is minél előrébb akarnak végezni, bár a nyolcaddöntőben már így is ott van az együttes.

Az új OB 1-es szezonra új edző is érkezett a népligeti alakulathoz az FTC volt válogatott kapusa, az eddigi utolsó, 1990-es bajnoki cím megszerzésében is részt vállalt Ambrus Tamás személyében.

A játékoskeret, amelyet a vezetőedző az élvonal egyik legerősebbjének minősített, szinte teljes egészében kicserélődött. Az új szerzemények között van két olimpiai bajnok is: Varga I Zsolt, aki Sydneyben volt az ötkarikás tornát megnyert válogatott tagja, 13 évnyi légióskodás után tért haza, s választotta a zöld-fehéreket, továbbá névrokona, Varga Tamás (a képen), aki 2004-ben, Athénban, s 2008-ban, Pekingben játszott Kemény Dénes aranyérmes csapatában. A ferencvárosiakat erősíti három délszláv pólós is: két szerb, a sokszoros válogatott kapus, Branislav Mitrovic, s a center Sasa Misic, illetve a legnevesebb, a világbajnok horvát Aljosa Kunac.

Az idei ob-es szezon pénteki, 1. fordulós programjában az FTC-Fisher Klíma átformált csapata a Szentes ellen mutatkozik be, egyértelmű győzelmi esélyekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik