Sport

Rajt a női kosárlabda Euroligában

A legrangosabb sorozatban a Pécs 2010 és az MKB-Euroleasing Sopron is stabil szereplést remél.

Az előző idényben nyolcaddöntős pécsiek otthon, a Riga ellen kezdik meg a tízmeccses alapszakaszt. Az NB I-ben címvédő és nyolc mérkőzés után százszázalékos klub 15 esztendeje szerepel már a nemzetközi porondon, de 22 éves korátlagával most lesz a legfiatalabb csapata, ráadásul Zeljko Djokic vezetőedző nem számíthat a sérült szlovák Regina Palusnára, és a szerb Jela Vidacic játéka sem biztos.

A baranyai gárda viszonylag könnyű sorsolást kapott az A csoportban, amelyben főként a legutóbb négyes döntőbe jutott lengyel Kraków lehet veszélyes.

A legutóbb a csoportkör után búcsúzott soproniak Gdyniába utaznak – ez a frissen átigazolt Horti Dóra új klubja -, a lengyel kikötővárosban Székely Norbert először tesztelheti igazán “éles” körülmények között új szupersztárját, a nemrég világbajnoki aranyérmet szerzett amerikai Angel McCoughtryt. A tavaly Final Fourt vívott magyar csapat később a Rátgéber László vezette, bombaerős török Fenerbahcéval és a 2003-as bajnok, legutóbb bronzérmes orosz Jekatyerinburggal is találkozik a B jelű hatosban.

Az alapszakasz január végéig tart, és a csoportok első négy helyezettje jut tovább a rájátszásba.

Az Euroliga 2010/2011-es idényének csoportjai:

A-csoport: Pécs 2010, Kosice (szlovák), Kraków (lengyel), Riga (lett), Mondeville (francia), Taranto (olasz)

B-csoport: MKB-Euroleasing Sopron, Fenerbahce (török), Jekatyerinburg (orosz), Gdynia (lengyel), Rivas Ecopolis (spanyol), Gospic (horvát)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik