Sport

Visszalép a Körmend a Közép-Európa Kupától

A klub tulajdonosa a csapat hivatalos weboldalán hozta nyilvánosságra döntését és az indokait.

A Körmend idei vesszőfutásáról rendszeresen beszámoltunk. A csapat nevezését először még az NB 1 A-csoportjába se fogadták el, végül mégis elindulhattak a magyar bajnokságban. Az anyagi nehézségek miattsztrájkoltak is a játékosok.

Ezt követően vita folyt arról is, elinduljanak-e a nemzetközi kupasorozatban. Először nemleges volt a válasz, majd mégis befizették a nevezési díjat az európai szövetség kasszájába.

A csapat tulajdonosa most arra hivatkozik, nem sikerült a csoport menetrendjét megfelelően összeállítani, és túl sokat kellene utaznia a vasi gárdának. A közleményben úgy fogalmaz, nem anyagi, hanem kizárólag szakmai okai vannak a távolmaradásnak.

“A visszalépés fő oka, hogy a csoportbeosztás nem az előzetesen egyeztetett és megígért módon történt és a csapatunknak rendkívül nagy távolságot kellene alkalmanként autóbusszal megtennie Romániába, Temesvárra, illetve Nagyszebenbe.

Ez alkalmanként 2000 Kkm-es utat jelent oda-vissza, plusz a mérkőzés. Ez a fajta plusz terhelés párosulva az éppen esedékes hétvégi bajnoki fordulóval aránytalanul nagy fizikai megterhelést okozna a játékosoknak. (Értelemszerű, hogy ezen idő alatt nincs edzési lehetőség és regenerálódásra sem marad idő)” – fogalmaz a tulajdonos, Szabó-Forrai Zsolt, aki azt is hozzátette, nem különösebben erős csapatok lettek volna az ellenfelek, így a magyar bajnokság és a Magyar Kupa fontosabb csapata számára.

A sportvezető megpróbálta rábírni a CEBL Kupa szervezőjét a területi alapon történő csoportbeosztásra, de ő ebben nem volt partner – áll a közleményben.

Érdekesség, hogy a magyar bajnokságban eddig a Zalaegerszeg mellett a Körmend a másik veretlen csapat, mind a négy meccset megnyerte Sabáli Balázs (a képen) együttese.

AJÁNLOTT LINK:

Visszalép a Körmend

Ajánlott videó

Olvasói sztorik