Sport

Keddtől WTA-világbajnokság Dohában

4,55 millió dollár összdíjazású lesz a női teniszezők utolsó idei jelentős tornája, a nyolcesélyes világbajnokság.

Serena és Venus Williams sem indul a viadalon, így megjósolhatatlan, hogy ki lesz a végső befutó.

A világranglistát immár a harmadik hete vezeti Caroline Wozniacki, ám a dán játéka olykor bizonytalan, ha rossz napot fog ki, könnyen legyőzhető. A rangsorban második orosz Vera Zvonarjova sok esetben egészen magas szinten teniszezik, de róla is elmondható, ha hibázni kezd, azt kitartóan folytatja, amíg el nem veszíti a meccset.

Az idei Grand Slam-bajnokok közül a párizsi Roland Garroson győztes olasz Francesca Schiavone és a US Openen diadalmaskodó belga Kim Clijsters lesz ott Dohában. Melbourne-ben és Wimbledonban Serena Williams nyert.

Az olasz főképp a salakon jeleskedik, a belga játékos azonban akár a csúcsra is eljuthat az évzáró keménypályás versenyen. A korábbi győzteseket egyedül Clijsters képviseli a mezőnyben: a volt világelső 2002-ben és 2003-ban nyerte meg a WTA-vb-t.

A résztvevőket két négyes csoportba osztották be: a bordóban Wozniacki, Schiavone az ausztrál Samantha Stosur és az orosz Jelena Gyementyjeva kapott helyet. A fehér kvartettbe Zvonarjovát, Clijsterst, a szerb Jelena Jankovicot és a fehérorosz Viktorija Azarenkát osztották be.

Tavaly 2001 után másodszor Serena Williams vitte el a pálmát.

A csoportmérkőzések első és második helyezettje jut a szombati elődöntőbe, majd a keresztbejátszás győztesei kerülnek a vasárnapi fináléba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik