Sport

Loeb győzött a Katalán-ralin, Turán megsérült

Az immár sorozatban hétszeres világbajnok francia Sébastien Loeb nyerte vasárnap a Katalán-ralit, a világbajnokság utolsó előtti versenyét.

Turán Frigyes és Zsiros Gábor, akik a második nap után még az előkelő hetedik helyen tanyáztak, a viadal honlapja szerint a záró napon kiestek a versengésből.

“Egy sima jobbkanyarból jöttünk kifelé és egy jobb három szigorúba próbáltunk befordulni, amikor leestünk az útról – fogalmazott Zsiros Gábor az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában.

– Az autó kábé tíz méterrel az út szintje alatt és negyven méterre tőle állt meg – talpon. Sajnos ki is gyulladt egy kicsit, de végül abból nem lett nagyobb baj. Én hamar ki tudtam kászálódni, de Frici ajtaja teljesen beszorult, úgyhogy egy néző segítségével sikerült valahogy kifeszíteni, hogy ő is kiszállhasson.

Eltört a bal kulcscsontja és súlyos agyrázkódást szenvedett, nekem pedig zúzódásaim vannak és nagyon fáj a bal lábfejem. Persze, ezt nem magunk állapítottuk meg, helikopterrel kórházba szállítottak minket, ahonnan három-négy óra és sok-sok vizsgálat után engedtek el” – nyilatkozta Zsíros Gábor.

Katalán-rali (16 gyorsasági, 344,88 km):

1. Sébastien Loeb, Daniel Elena (francia, monacói, Citroen C4) 3:32:59.7 óra
2. Petter Solberg, Chris Patterson (norvég, brit, Citroen C4) 35.3 mp hátrány
3. Dani Sordo, Diego Vallejo (spanyol, Citroen C4) 41.1 mp hátrány

Az állás a 12. futam után (még 1 van hátra): 1. Loeb 251 pont (már világbajnok), 2. Sébastien Ogier (francia, Citroen C4) 167, 3. Jari-Matti Latvala (finn, Ford Focus) 156

Ajánlott videó

Olvasói sztorik