Sport

Az FTC és a Honvéd csoportgyőztes a LEN Kupában

Mindhárom meccsét megnyerve lépett tovább a legjobb 16 közé az FTC, döntetlennel is első a Honvéd.

A Ferencváros nizzai selejtezőcsoportjában nem volt tekintettel a házigazdákra: a vasárnapi zárómérkőzésen a zöld-fehérek legyűrték a franciákat, így százszázalékos teljesítménnyel nyertek kvartettjükben.

Sikerük azt is jelenti, hogy – miután a Honvéd is nyerte selejtezőcsoportját – a jövő vasárnapi sorsoláson a két magyar együttes nem kerülhet szembe egymással a második számú európai pólós sorozat nyolcaddöntőjében, ahol már párokra osztva, egyenes kieséses rendszerben folytatódik tovább a küzdelem.

Eredmény, G-csoport, 3., utolsó játéknap:

FTC-Fisher Klíma – Olympic Nice (francia) 10-8

Az I-csoportban:

Groupama-Honvéd – CN Marseille (francia) 9-9 (3-1, 2-3, 3-3, 1-1)

Az elején a magyar gárda elhúzott, de a nagyszünetre kiegyenlítettek a vendéglátók, akiknek az “iksz” kellett ahhoz, hogy csoportmásodikként szintén továbbjussanak a második csoportselejtezőből. A végén a Honvédnél volt az előny, de a zárógólt a franciák szerezték, így a Kőér utcaiak mögött megszerezték a nyolcaddöntőt érő pozíciót.

Amint azt a pólós szakosztályt irányító Novák Ferenc az MTI-nek elmondta, a magyar gólokon öten osztoztak: 2-2 alkalommal volt eredményes Szivós Márton, Gór-Nagy Miklós és Hárai Balázs, míg egyszer-egyszer Salamon Ferenc, Bátori Bence és Tóth Márton.

A csoport végeredménye: 1. Honvéd 7 pont, 2. Marseille 5, 3. Terrassa (spanyol) 4, 4. Esslingen (német) 0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik