Sport

Ljubljanában nyert a Győr

A Győr kitűnő játékkal nyert az eddig százszázalékos szlovén Krim Ljubljana otthonában a kézilabda Bajnokok Ligájában.

A Győr eddig nem sziporkázott a BL-ben, egy sima idegenbeli vereség és egy nehéz hazai siker volt a mérlege. Ezzel szemben a szlovénok az első két meccsükön magabiztosak voltak.

Remekül kezdett a magyar bajnok, negyedóra elteltével már 9-4-re vezetett, pedig közben a hazaiak időt is kértek. Ahogy a Krim cseréi bemelegedtek, úgy csökkent a különbség. A 20. percben már csak minimális volt Görbiczék előnye, ám a szünet előtti hajrában újra a győriek akarata érvényesült, főleg a kiválóan játszó irányító és Pálinger védéseinek köszönhetően.

A pihenőt követően az addig sziporkázó Pálinger helyett egy másik sztár, Lunde állt be, és neki is alig lehetett gólt lőni. A különbség tovább nőtt, Görbicz tarthatatlan volt. Az ETO eddigi halvány teljesítményének nyoma sem volt, ugyanakkor a Krim rengeteget hibázott.

Az utolsó öt perc 26-31-ről indult, s ugyan a hajrában faragott hátrányából a vendéglátó, ám ez kevés volt a pontszerzéshez.

A Győr a következő fordulóban, november 7-én Kaproncán lép pályára a Podravka Koprivnica otthonában.

A másik magyar BL-érdekelt, a DVSC vasárnap fogadja a spanyol Itxako Navarrát. Mivel az eddig pont nélküli osztrák Hypo NÖ meglepetésre szombaton nyert az első helyen álló Lipcse otthonában, így különösen nagy jelentősége lesz a debreceni találkozónak.

Női BL, 3. forduló:

D csoport:
Krim Ljubljana (szlovén) – Győri Audi ETO KC 30-34 (14-19)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik