Sport

Elnökváltás a MNASZ-nál

Nem indul az elnöki posztért a decemberi választáson Ferjáncz Attila, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) 12 éve regnáló vezetője.

A 64 éves sportvezető az MTI megkeresésére elmondta, sikeresnek ítéli az elmúlt több mint egy évtizedet, bár hangsúlyozta, elnökként többször válságkezeléssel kellett foglakoznia, s voltak hullámvölgyek a sportágban. Ferjáncz szerint a szervezet mindenkori vezetésének az egyik legfontosabb teendője az, hogy minél jobb kapcsolatot alakítson ki és tartson fenn a Hungaroring vezetésével.

“Mindenképpen meg kell állítani a sportág hanyatlását, de egyelőre a többi szövetséghez hasonlóan mi is küzdünk kihívásokkal, elsősorban a gazdasági válság miatt kialakult finanszírozási gondokkal” – nyilatkozta az MTI-nek Ferjáncz.

Arra a kérdésre, hogy kit tartana megfelelőnek az elnöki posztra, a raliversenyzőként kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes, 29-szeres magyar bajnok azt mondta, nincsenek konkrét jelöltjei, folynak a tárgyalások, a közgyűlés pedig meghozza majd a demokratikus döntést decemberben.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a Magyar Hírlap pénteki számában megjelent nyilatkozatában elmondta, tárgyalt az MNASZ elnökével, aki felkérte, vállaljon szerepet a honi szövetségben. Gyulay úgy fogalmazott, egyéb megbízatásai miatt az elnöki posztért biztosan nem száll harcba, de az elnökségben szívesen látna el feladatokat. Gyulay Frank Tamást, a Hungaroring Sport Zrt. alelnökét javasolná az MNASZ vezetői posztjára, mert szerinte Frank jó nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a magyar autósport helyzete a jövőben javulhasson.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik