Sport

Megalakult az MTK karateszakosztálya

A tavalyi Világjátékokon győztes S. Kovács Ádám vezetésével az V. kerületi klub új sportággal bővült.

S. Kovács Ádám a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy rajta kívül az Eb-bronzérmes Horváth Ottó és Hargitai Róbert, valamint a vb-5. Horváth Éva szerződött az MTK-hoz, de nem csak az élversenyzőkre szeretnének koncentrálni, így januártól megkezdődik a 100 fősre tervezett utánpótlásbázis kialakítása.

Deutsch Tamás, az MTK májusban megválasztott elnöke bejelentette, hogy a tervek szerint újraéled az atlétika és kosárlabda is az 1888-ban alapított egyesületben, és hamarosan beindulhat a ritmikusgimnasztika-szakosztály is. A novemberre elkészülő, 2020-ig szóló fejlesztési stratégia egy sportiskola indítását is tartalmazza majd.

“A céljaink közé tartozik, hogy olyan sportágak is csatlakozzanak a klubhoz, amelyek eddig nem voltak az MTK-ban, és a nem olimpiai sportágak körét is bővítsük” – mondta az egykori sportminiszter, aki ugyanakkor kiemelte, hogy új szakosztályt csak akkor hoznak létre, ha a meglévők működése biztosított. Szeretnék megerősíteni a klub két legeredményesebb szakosztályát, a vívást és a kajak-kenut. Hozzátette, amikor elnöknek felkérték, meglepődve hallotta, hogy az MTK idei költségvetése mindössze 142 millió forint.

Mészáros János, a karateszövetség elnöke, aki a sajtótájékoztatón nyújtotta át S. Kovács Ádámnak a versenyengedélyt, az MTI-nek elmondta, reálisan három érem megszerzése a cél a Belgrádban jövő szerdától vasárnapig tartó világbajnokságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik