Sport

Erdei november végén újra bokszol

A 36 éves magyar versenyző az egyesült államokbeli Atlantic Cityben a kenyai Samson Onyangóval találkozik november 20-án.

Az amerikai ESPN csatorna, majd a profibox.hu hétfő késő este számolt be arról, hogy az amatőrként olimpiai bronzérmes Erdei három mérkőzésre szóló szerződést írt alá az egyik legismertebb amerikai promóterrel Lou DiBellával, aki többek között olyan sztárokat képvisel, mint Bernard Hopkins, Sergio Martinez, vagy Glen Johnson.

“Erdei reális célokat tűz maga elé – idézi Lou DiBella szavait a profibox.hu. – Harminchat éves korában nem okoz gondot, hogy hozza a súlyát, de már nem ötéves távlatban gondolkodik, hanem négy-öt összecsapásban.”

“A következő lépés, hogy Amerikában is sikeres legyek – mondta Erdei Zsolt

– Ki akarom hívni a legnagyobb félnehézsúlyú bunyósokat. Ez a célom, tudom, hogy nagy kihívás előtt állok, de semmilyen célomat nem adtam eddig fel. Nem akarok visszavonulni anélkül, hogy az Egyesült Államokban kipróbálnám magam.”

A veretlen magyar bokszolónak júniusban járt le a szerződése klubjával, a német Universum Promotionnel, melyet nem hosszabbítottak meg. Erdei 31 mérkőzésén 17-szer nyert kiütéssel, s legutóbb tavaly novemberben lépett kötelek közé. Akkor az olasz Giacobbe Fragomeni legyőzésével szerezte meg a WBC cirkálósúlyú övét. Azt megelőzően közel hat éven át volt a WBO félnehézsúlyú királya, címét 11-szer védte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik