Sport

Már nem Szittya Imre a német kosárkapitány

Lemondott posztjáról a német női kosárlabda-válogatott magyar származású szövetségi kapitánya.

Az 54 éves magyar szakember – aki 2006 novemberében vállalta el a megbízatást – azután döntött személyes okokból a távozás mellett, hogy a nemzeti csapat nem harcolta ki a közvetlen kijutást a selejtezőből a jövő évi Európa-bajnokságra.

“Tiszteletben tartjuk Imre elhatározását, egyben megköszönjük többéves munkáját a német női kosárlabdáért, amelyben meghatározó szerepet játszott” – jelentette ki hétfőn Wolfgang Hilgert, a szövetség alelnöke.

A budapesti születésű tréner a TF-en végzett, ezután korosztályos szinten a PVSK-nál, a serdülő válogatottnál, másodedzőként a Tungsram férfi együttesénél és vezetőedzőként Dombóváron tevékenykedett, majd 1988 és 1990 között a női válogatottnál segédkezett.

A rendszerváltást követően a dél-németországi Nördlingenbe költözött, ahol a helyi női gárdát irányította 12 idényen át az első és másodosztályban. 2001-től a bajor szövetségnél dolgozott, 2003-tól pedig a német nemzeti csapatnál működött közre másodedzőként, egészen 2006-os kapitányi kinevezéséig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik