Sport

Megvan a négy legjobb a Magyar Kupában

Az Eger, a Ferencváros, a címvédőt kiejtő Honvéd és a Szeged jutott be a Theodora magyar Kupa elődöntőjébe.

A hevesi gárda, mint a legutóbbi bajnoki idény ezüstérmese és kupamásodikja, az idegenbeli 13-9-es siker után vasárnap, hazai medencében még biztosabban nyert, így kettős győzelemmel lett elődöntős.

A csupa ob I-es gárda alkotta párok közül a legutóbb bajnok, egyszersmind kupagyőztes Vasas és a Honvéd duettjének küzdelme hozta a legtöbb izgalmat. A Komjádi uszodában játszott szombati 5-5 után a Kőér utcai visszavágón hamisítatlan vízi ütközet zajlott a felek között, amelyben a hazai együttes az ide-oda hullámzó játékot követően, 7-7 után elhúzott 11-7-re, ám az angyalföldi alakulat a végül 5 gólig jutott, háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely és a triplázó horvát világbajnok, Miho Boskovics révén visszazárkózott 11-10-re, egyenlítenie azonban már nem sikerült. Így nem kis meglepetésre a Honvéd folytathatja a legjobb négy között.

A Ferencváros roppant magabiztosan – az első meccsen 15-7-re diadalmaskodott a zöld-fehér alakulat -, kettős győzelemmel biztosította helyét a négy között.

A vidéki rangadót a Szeged nyerte, összesítésben egyetlen góllal, mivel a szombati szolnoki egygólos vereség (8-9) után vasárnap, odahaza két góllal tudott nyerni riválisa ellen. A csongrádiaknál a válogatott ifjú titánja, Török Béla egymaga 6-ot (!) lőtt a kilencből.

Eredmények:
ZF-Eger – PVSK-Fűszért 9-4 (2-2, 1-0, 3-0, 3-2)
Groupama-Honvéd – TEVA-Vasas-UNIQA 11-10 (3-2, 4-4, 2-1, 2-3)
BVSC-Zugló – FTC-Fisher Klíma 10-15 (2-2, 0-3, 3-7, 5-3)
Szeged-Beton VE – Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP VSC 9-7 (2-2, 2-1, 3-2, 2-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik