Sport

Két kajak-kenu arany a cél Londonban

Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke hat éremmel elégedett lenne az olimpián.

Storcz Botond szövetségi kapitány a jövő évi elvárásokat megfogalmazva azt mondta egy pénteki sajtóbeszélgetésen, hogy a jövő augusztusi, szegedi kvalifikációs világbajnokságon női kajakban és kenuban a maximális kvóta megszerzésére törekednek (ez előbbi szakág esetében hat, utóbbiéban négy), míg férfi kajakban a nyolc megszerezhető indulási jogból legalább négyet, de ideális esetben hatot szeretnének begyűjteni a Maty-éren.

A versennyel kapcsolatban elhangzott, hogy megalakult a világbajnokság szervezőbizottsága, amelynek elnöke Schmidt Gábor, az MKKSZ főtitkára, és most folynak a tárgyalások a pályával kapcsolatos esetleges műszaki fejlesztések megvalósításáról.

Baráth Etele és Storcz Botond elmondta: az idei szezon értékelése során részletes elemzések készültek, és konszenzus alakult ki a kapitány és az edzők között a jövő évi felkészüléssel kapcsolatban. Ezek szerint megmaradnak a kis szakmai műhelyek, de a válogatott tagjai központi edzőtáborokban is részt vesznek, a felek szerint ez garantálja majd a békés munkát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik