Sport

Brodeur mindent védett

Martin Brodeur csapata, a New Jersey Devils hosszabbítás után 1-0-ra nyert a Buffalo Sabres vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongliga szerdai játéknapján (NHL).

Három vereség után először örülhetett győzelemnek a New Jersey Devils, miután gól nélküli hatvan percet követően a hosszabbításban 1-0-ra legyőzte Buffalo Sabrest. A ráadásból 53 másodperc telt el, amikor Ilja Kovalcsuk bevette a házigazda kapuját, ezek után John MacLean nagyot sóhajtott a kispadon: meg van az első győzelme főedzőként a profiligában.

A szezonban első gólját szerző orosz csatár mellett a kétszeres olimpiai bajnok Martin Brodeur volt az “ördögök” hőse, aki 24 védéssel karrierje 111. shutoutját, azaz kapott gól nélküli meccsét jegyezte, és ezzel tovább növelte előnyét a vonatkozó rangsor élén. A pályafutása során a 23. 1-0-ás győzelmét arató kapus a Buffalo Sabrest immáron harmadszor nullázta le.

Érdekes, hogy az NHL szerdai játéknapjának valamennyi találkozóján egy gól döntött, a New Jerseyhez hasonlóan a Tampa Bay Lightning is a hosszabbításban, és ugyancsak idegenben nyert, és a Toronto Maple Leafs és a Nashville Predators is vendégként diadalmaskodott, utóbbi a bajnok Chicago Blackhawkst páholta le, s két meccs után még hibátlan.

NHL, alapszakasz, 7. játéknap:
Buffalo Sabres-New Jersey Devils 0-1, h. u.
Anaheim Ducks-Vancouver Canucks 4-3
Pittsburgh Penguins-Toronto Maple Leafs 3-4
Chicago Blackhawks-Nashville Predators 2-3
Montreal Canadiens-Tampa Bay Lightning 3-4, h. u.
Washington Capitals-New York Islanders 2-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik