Sport

Contador a visszavonulást fontolgatja

A doppinggyanúba keveredett spanyol kerekes elgondolkodott azon, hogy befejezi pályafutását.

“Elment a kedvem az egésztől, már azon gondolkozom, hogy a nemzetközi szövetség ítéletétől függetlenül befejezem a karrieremet. Erről már a hazai kerékpárszövetséget vezető Carlos Castanóval is beszéltem” – mondta kedden a 27 éves versenyző.

Alberto Contador szervezetében nagyon kis mennyiségű, a megengedett érték 400-ad részét jelentő 50 pikogrammnyi (0,00000000005 g) klenbuterolt mutattak ki az idei Tour július 21-i pihenőnapján. Sajtóinformáció szerint Contador vértranszfúzión esett át a Tour alatt, és az egyik tasakban vérhígítószert is felfedeztek. Kitérnek rá, hogy Contador vizeletében is mutattak ki ilyen vérlágyítót, s a hígítás magyarázza azt, hogy a tiltólistán szereplő – többek között az állóképességet fokozó – klenbuterol csak kis mértékben volt jelen tesztanyagában.

A spanyol kerékpáros a csapata által lefolytatott belső vizsgálatnál arra hivatkozott, hogy a franciaországi viadal alatt Spanyolországból hozatott hús volt fertőzött, és emiatt jutott klenbuterol a szervezetébe.

Tavaly honfitársa, a gátfutó Josephine Onyia hasonló módon – és szintén a kölni labor “jóvoltából” – akadt fenn a vizsgálaton, akkor a Nemzetközi Sportdöntőbíróság kétéves eltiltást szabott ki.

Contador idén harmadszorra nyerte meg a Tour de France kerékpáors körversenyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik