Sport

Először nyert a címvédő, történelem St. Louisban

Az NHL kedd hajnali játéknapján hét összecsapást rendeztek, a vendégcsapatok azonban csak két ízben tudtak nyerni.

A címvédő Chicago Blackhawks megszerezte első győzelmét a szezonban, eddig egy sima, és egy hosszabbításos vereség volt a csapat mérlege. Az együttest a két találatig jutó Marian Hossa vezette, de megszerezte élete első NHL-es gólját a 2009-ben az első körben draftolt Nick Leddy.

Némiképp árnyékolja a képet, hogy Niklas Hjalmarsson a Chicago kőkemény bekkje egy ízben olyan keményen lökte palánkra Jason Pominville-t, hogy a jobbszélsőt hordágyon kellett levinni a jégről, agyrázkódást szenvedett.

Az Anaheim Ducks és a St. Louis Blues összecsapásán történelmi tettet láthatott a publikum: a végül 5-1-re diadalmaskodó St. Louisból Backes és McDonald hat másodperc alatt mattolta Hiller kapust, ezzel pedig 42 éves franchise-rekordot döntöttek meg.

A New Jersey Devils és a Pittsburgh Penguins úgy találkozott, hogy végre valamelyik csapat megszerzi első győzelmét. Ez végül az egész összecsapáson kiegyensúlyozott Pingvineknek jött össze, 3-1-gyel távoztak Brodeuréktól.

A New York-i rangadón tíz gól és Islanders-siker született, a Philadelphia a Colorado Avalanche-t, a Washington Capitlas Alexandr Ovecskin hosszabbításos találatával az Ottawa Senatorst, a Vancouver Canucks pedig a Florida Pantherst verte.

Eredmények:
New York Islanders – New York Rangers 6-4(2-1, 1-2, 3-1)
St. Louis Blues – Anaheim Ducks 5-1 (2-0, 2-1, 1-0)
New Jersey Devils – Pittsburgh Penguins 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)
Buffalo Sabres – Chicago Blackhawks 3-4 (2-1, 0-2, 1-1)
Philadelphia Flyers – Colorado Avalanche 4-2 (2-0, 0-1, 2-1)
Washington Capitals – Ottawa Senators 3-2 (1-0, 1-1, 0-1, 1-0) – hosszabbításban
Vancouver Canucks – Florida Panthers 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik