Sport

Remek szegedi győzelem a BL-ben

A Pick fantasztikus játékkal feledtette a minszki kudarcot, és verte meg a dán Aalborg együttesét.

A Pick-Szeged a Scaffhausen legyőzése után meglepő vereséget szenvedett a Dinamo Minszk otthonában a kézilabda Bajnokok Ligája C-csoportjéban az elmúlt héten. Most itt volt a lehetőség javítani a jó erőkből álló Aalborg ellen. Katzirz Dávidék kitettek magukért.

Az elso félidőben a Szeged állva hagyta ellenfelét, Mikler a kapuban remekelt, míg Zubai vezérletével a támadások is eredményesen fejeződtek be. 11-5-re is vezetett már Skaliczki László csapata, a szünetben aztán ötgólosra “olvadt” az előny.

A második játékrészben tovább javult a mieink játéka, sokszor már a közönségnek játszottak a magyarok, így teljesen megérdemelten szerezték meg második, nagyon fontos győzelmüket a BL-ben. A Veszprém után a Szeged is győzött – szép kézis hétvége.

Férfi Bajnokok Ligája, C-csoport, 3. forduló:

Pick-Szeged – Aalborg Handball 37-28 (18-13)

Szeged: Mikler, Tatai, Tóth (kapusok), Bajorhegyi 1, Baláz, Beocsanin 1 (1), Butenko, Grünfelder, Katzirz 7 (2), Kupcsik, Lékai 6, Nagy N., Stranovsky 3, Sulc 6, Teimel, Törő 2, Vadkerti 4, Zubai 6. Edző: Skaliczki László

AAB: Krejberg, Pedersen (kapusok), Antonsen, Ask 1, Bech, Carlsen, M. Christiansen 2, R. Christiansen, Hansen, Ingimundarson, Jensen, Kjelling 7 (2), Larholm 9 (7), Larsen, Lenneratsson 5, Mollgaard 1, Möller 2, Nielsen, Norgaard Haagensen, Wremer 1. Edző: Peter Bredsdorff-Larsen

Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 6/3, ill. 11/9

A C-csoport állása 3 forduló után:

1. Csehovszki Medvegyi 5 pont
2. Valladolid 5 pont
3. Pick-Szeged 4 pont
4. Dinamo Minszk 2 pont
5. Kadetten Schaffhausen 1 pont
6. AaB Handball 1 pont

A kézilabda NB 1-ben két mérkőzést játszottak vasárnap:

Uniqa-Pécs – Kecskemét 28-33 (14-16)
Tatabánya-Carbonex – Orosháza 32-24 (15-12)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik