Sport

Kikapott a Győri Audi ETO Csehovban

Nem sikerült idegenben győznie a női kézilabda Bajnokok Ligájában Konkoly Csaba együttesének.

A magyar csapat azzal a szándékkal utazott az orosz együttes otthonába, hogy a tavalyi csoportmeccsen elszenvedett vereség után visszavágjon jól ismert ellenfelének. A Jevgenyij Trefilov, az orosz válogatott mestere által irányított gárda azonban legyőzte a mieinket.

Hiányzott a magyar csapatból a sérült Spiridon, talán az ő hiánya miatt is húzott el a Zvezda 8-4-re, amikor Konkoly Csaba vezetőedző időt kért. A Győr felzárkózott, de egyenlíteni nem tudott, a félidőben 17-14-re vezetett a hazai együttes.

A második félidő orosz góllal kezdődött, így már négy volt a Zvenyigorod előnye, a zöld-fehérek futottak az eredmény után. Ennek nem szokott jó vége lenni, nem is lett. A Győr, amely a Bajnokok Ligája döntőjébe kerülést tűzte ki célul a sorozatban, vereséggel kezdte a hosszú kupában.

Női Bajnokok Ligája, D-csoport, 1. forduló:

Zvezda Zvenyigorod – Győri Audi ETO KC 31-28 (17-14)

Zvenyigorod: Kalinyina, Snareva, Szklacsikova (kapusok), Aniszimova, Baranovszkaja 1, Csernyikova, Csernova, Dmitrijeva, Gruzdeva, Havronyina, Juscsenko, Karpenko, Koroljeva 3, Krasznitszkaja, Kuznyecova 8, Posztnova 5, Potapenko, Rinkova, Szasirkova, Szen 6 (2), Vetkova, Vetkova 4, Vinogradova 2, Volnukina 1. Edző: Jevgenyij Trefilov

Győr: Lunde, Pálinger, Pásztor (kapusok), Amorim 4, Bárány, Bradeanu 3, Görbicz 9 (6), Gros 5, Hornyák, Kovacsics 1, Kurucz, Mayer 1, Mraviková 4, Orbán, Palkó, Planéta, Szegedi, Szölösi, Tóth E., Vérten 1. Edző: Konkoly Csaba

Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 7/6

A csoport másik mérkőzésén:

Podravka Koprivnica (horvát) – Krim Ljubljana (szlovén) 30-35 (16-19)

A Debrecen szombaton győzelemmel mutatkozott be, miután 22-21-re megverte a Hypót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik