Sport

Vereséggel kezdett Penguins és a címvédő is

Helsinkiben a Carolina győzelmével kezdetét vette az NHL idei szezonja, azon az összecsapáson kívül még négy meccset játszottak.

Mint az ismert, egy gólzáporos meccsel kezdődött az észak-amerikai profi liga 2010-11-es szezonja, a Carolina Hurricanes 4-3-ra verte a Minnesota Wildot Helsinkiben.

Pályára lépett az új csarnokba költöző Pittsburgh Penguins, a Philadelphia Flyers ugyanakkor hálátlan vendégknek bizonyult, ugyanis két ponttal távozott az iparvárosból. Az első harmadban még nem született gól, a másodikban pedig kettővel elhúzott a Flyers. Kennedy ugyan közelebb hozta a Penst, de Giroux szűk öt perccel a vége előtt eldöntötte a meccs sorsát.

A címvédő Chicago Blackhawks egy mozgalmas mérkőzésen kapott ki 4-3-ra az előző bajnokságban alulteljesítő Colorado Avalanche-től, Paul Stastny a hosszabbításban nyerte meg a meccset a hazaiaknak.

Két kanadai rangadó jutott még az első napra, a Toronto Maple Leafs a Montréal Canadienst nehézkesen győzte le, az Edmonton Oilers ugyanakkor kitömte a Calgray Flamest.

Eredmények:
Minnesota Wild – Carlonia Hurricanes 3-4 (1-1, 1-3, 1-0)
Toronto Maple Leafs – Montréal Canadiens 3-2 (2-1, 0-0, 1-1)
Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers 2-3 (0-0, 0-2, 2-1)
Colorado Avalanche – Chicago Blackhawks 4-3 (1-1, 2-1, 0-1, 1-0) – hosszabbításban
Edmonton Oilers – Calgary Flames 4-0 (1-0, 0-0, 3-0)

A Pittsburgh veresége:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik