Sport

Eger lehet a paralimpiai központ

Többek között erről esett szó a vasárnapig tartó kerekesszékes vívó-világkupaverseny helyszínén, a Hotel Eger and Parkban tartott pénteki sajtótájékoztatón.

“Hosszú távú stratégiai együttműködés kialakítására törekszünk a várossal” – mondta az eseményen Gömöri Zsolt, az MPB elnöke. – Jövőre szeretnénk ugyanitt megrendezni az asztaliteniszezők Grand Prix-versenyét, illetve a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) kongresszusára és az erőemelő Eb-re is benyújtottuk kandidálásunkat. A kongresszusok helyszíneit megtekintő IPC-vezető már járt Egerben, és nagyon elégedett volt a körülményekkel. Az már biztosra vehető, hogy a vívó-vk-nak jövőre is Eger ad otthont. A külföldi vendégek, visszajelzéseik alapján, jól érzik magukat, elégedettek a szállással és az ellátással. Az előkészítésre rövid idő állt rendelkezésre, mert sokáig budapesti helyszínben gondolkoztunk. A hotel munkatársainak és a város segítségének köszönhetően sikerült mindennel időben előkészülni.”

“Csak köszönettel tartozunk az MPB-nek és a hotel vezetőségének” – jelentette ki Kovács Iván, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – Sportolóként is sok versenyen vettem részt, de nagyon kevés hasonlóan jól szervezett viadalon voltam eddig. Bár az ázsiaiak nem jöttek el, így is erős mezőny gyűlt össze, a novemberi, párizsi világbajnokság előtt remek erőfelmérő ez a verseny. Több érmet várok a mieinktől, remélem, nyerünk aranyat is.”

Habis László, Eger polgármestere kijelentette: a város mindent megtesz azért, hogy a kapcsolat elmélyüljön az MPB-vel. Mint mondta, sokat kell tenni a fogyatékkal élők megsegítéséért, a város vezetése további akadálymentesítésekkel igyekszik még jobb körülményeket biztosítani.

Harmati László, a szállodakomplexum tulajdonosa arról beszélt, hogy két hét alatt sikerült minden fejlesztést végrehajtani, amelyek szükségesek voltak a verseny zavartalan lebonyolításához. A tulajdonos hozzátette: a szállodát folyamatosan fejlesztik annak érdekében, hogy a fogyatékkal élők minden igényét maximálisan ki tudják elégíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik