Sport

Az MLSZ a teljes jegybevételt felajánlotta

Egyre több sportklub, egyesület ajánlja fel segítségét a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítésére.

A Devecsert és Kolontárt érintő vörösiszap-áradás összefogásra sarkallta az országot, és a segítségnyújtásból a Magyar Labdarúgó Szövetség is kiveszi a részét. Válogatottunk pénteken 19 órától a Puskás Ferenc Stadionban fogadja Európa-bajnoki selejtezőn San Marino együttesét, és az MLSZ a találkozó teljes bevételét a katasztrófa károsultjainak ajánlja fel.

Mindez azt jelenti, hogy azok, akik pénteken kijönnek szurkolni a magyar válogatott sikeréért, egyben segítséget is nyújtanak nehéz helyzetbe került honfitárainknak, hiszen a belépőkért kifizetett pénzösszeget a károsultak kapják meg. A szövetség a találkozó előtt a bejáratoknál pénzgyűjtő urnákat helyez el, és arra kéri a drukkereket, hogy akinek a jegy árán felül is módja van adakozni, segítse a bajba jutottakat.

A találkozó szünetében, illetve a mérkőzés alatt az eredményjelzőn, valamint a stadionban kihelyezett hirdetőtáblákon további segítségnyújtási lehetőségekről tájékoztatjuk a közönséget.

A Ferencvárosi Torna Club vezetői, szakosztályai és munkatársai 400 ezer forintot, a jégkorong-szakosztály pedig a vasárnap 18 órakor kezdődő FTC Orangeways-Fenestela 68 Brasov rangadó mérkőzés teljes jegyárbevételét ajánlja fel a vörösiszap sújtotta területek megsegítésére. A kézilabda szakosztály a következő hazai rangadó mérkőzésen, október 23-án helyez ki gyűjtőurnát a FŐTÁV-FTC kézilabda arénában.

A segíteni szándékozók a 11600006-00000000-41802957 számú bankszámlaszámára küldhetik adományaikat – közölte a ferencvárosi sportegyesület az MTI-vel.

Az ftc.hu oldalon az is olvasható, hogy a klub gyűjtést szervez a Sport and Media Kft.-vel közösen, a részleteket ITT lehet elolvasni.

Hasonlóan az FTC-hez, a Siófok is csatlakozott a Sport and Media felhívásához, honlapjukon ők is közölték, hogy várják a felajánlásokat.

Már mi is beszámoltunk arról, hogy a Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség minden segítséget megad a devecseri labdarúgóklub fennmaradásához, valamint arról is, hogy a Győri ETO FC és az Ajka labdarúgócsapata is felajánlotta segítségét. Előbbi barátságos meccset szervez, utóbbi a Kaposvölgye elleni hazai (4-0-ra megnyert szerdai) mérkőzés jegybevételét ajánlotta fel.

A Videoton labdarúgócsapata csütörtökön jelentette meg honlapján, hogy megmérkőzik a Devecser SE csapatával, és a bevételt szintén a károsultak kapják majd meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik