Sport

Pór Péter: még nem lehetünk nyugodtak

A Szolnok kosárlabdacsapata szerdán Cipruson lép parkettre az Eurochallenge sorozatban, 23 pontos előnye tudatában.

Az Olaj az egyetlen magyar csapat, amely vállalta a nemzetközi szereplést ebben a szezonban. Az egy héttel ezelőtti találkozón Szolnokon 75:52-re verte meg a csapat a Keravnos Strovolou együttesét, de a visszavágón még figyelni kell Báderéknak.

“Nem szabad úgy kezdenünk a meccset, hogy ráülünk a 23 pontos előnyünkre. Nem lehetünk egy percig sem nyugodtak. Nem lenne jó, ha az ellenfél akarata érvényesülne, mert akkor rosszul is elsülhetnek a dolgok” – nyilatkozta Pór Péter vezetőedző a BB1.hu oldalnak.

“Úgy kéne kezdenünk, ahogy hazai pályán. Gyorsindításokra, könnyű kosarakra építeni. Nem szabad belemennünk rizikós dolgokba. A Keravnos viszont valószínűleg kockáztatni fog védekezésben. Ezért átbeszéltük, hogy zónavédekezésnél, illetve letámadásnál kinek mi a feladata a pályán. Tudom, hogy sokan most már minket tartanak esélyesebbnek. De ez csak azért van, mert az első meccset mi nyertük. A kupasorozatoknál azonban már nem egyszer láttunk rá példát, hogy 20 vagy nagyobb pontos győzelem után mégis a másik csapat jutott tovább” – fogalmazott óvatosan Pór Péter, aki 50 százalékot ad a Szolnok továbbjutásának.

A Szolnok várható kezdőcsapata: Trotter – Horváth Á. – Budimir – Clark – Báder.

Maradva a sportgánál: egy meccset játszottak a női bajnokságban, ahol a Győr győzni tudott a Zalaegerszeg otthonában.

Eredmény, női kosárlabda-bajnokság:

ZTE NKK – SEAT Lami Véd-Győr 64-76 (22-14, 18-24, 11-14, 13-24)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik