Sport

Ott lehet a végelszámolásnál a Körmend

Sabáli Balázs szorít a Szolnoknak, mert közös érdek a nemzetközi jó szereplés.

A Körmend fiatal vezetőedzőjével a BB1.hu kosarasportál készített interjút, melyből kiderül, hogy még csiszolni kell a csapat játékán, mivel a sok új embert még be kell építeni a csapatba, így főleg védekezés terén vár nagy előrelépést.

Sabáli azt is elmondta, sokat várnak a hétfőn érkező amerikai légióstól, akitől inkább ponterős játékot, mintsem palánk alatti brusztolást remélnek.

A csapat esélyeiről a tréner úgy vélekedett, hogy a szurkolók mindig a legjobb négybe várják a csapatot, de szerinte idén a nyolcba is nehéz lesz bekerülni.

„Sok jó csapat van ebben a bajnokságban, kiegyensúlyozottak lesznek az erőviszonyok. A tavalyi és tavalyelőtti évhez hasonlóan jó pár együttes lesz majd hasonló szinten. Kemény lesz a nyolcba kerülés. Biztosan nem lesz olyan csapat idén, mint tavaly a Zalaegerszeg, amely egységes, jó csapatjátékkal és némi szerencsével történelmet írt. Abban sem vagyok biztos, hogy a ZTE teljes kerettel bír már most, hiszen lehetséges, hogy év közben hoznak majd egy harmadik légióst. Nehéz megítélni, mit érhetünk el, ha nagyon jól jönne ki a lépés, akár a végelszámolásnál is ott lehetünk” – idézi a portál Sabálit, aki azt is hozzátette, reméli, hogy a Szolnok minél tovább jut az EuroChallenge-sorozatban, melyben kiütéses győzelemmel kezdett a ciprusi Keravnos ellen.

„Nagyon remélem, hogy tovább fognak jutni, hiszen ez a magyar kosárlabda közös érdeke. A csoportmeccsek során rangos ellenfelekkel találkozhatnak, amit mi is szerettünk volna, de sajnos nem úgy alakultak a dolgok. Néha jobb játszani, mint edzeni, mondják a játékosok, így ez akár doppingolhatja is őket. Természetesen az utazás nagyon fárasztó lesz, de ezt ki lehet bírni, és ha nem lesznek sérültjeik, akkor van egy egészen bő keretük ahhoz, hogy mind a bajnokságot, mind az Eurochallenge-et végig tudják vinni.”

Az interjú teljes terjedelmében az alábbi linken olvasható:
Centerre várva (BB1.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik