Sport

Kokó és Storcz Londonba utazik körülnézni

A magyar sportvezetők tájékozódnak a 2012-es olimpia előkészületeiről és a majdani körülményekről.

Molnár Zoltán főtitkár vezetésével kedden reggel 48 órás villámlátogatásra utazik a Magyar Olimpiai Bizottság miniküldöttsége, hogy szemrevételezze a két év múlva esedékes ötkarikás játékok előkészületeit – írja a mob.hu oldal.

A küldöttség tagjai még Kovács István olimpiai bajnok ökölvívó, az előkészítő bizottság vezetője, Schmidt Gábor, a kajak-kenu szövetség főtitkára, valamint Storcz Botond, a kajakosok szövetségi kapitánya.

Az első napon utóbbi kettő közreműködésével a kajak-kenu versenyzők olimpiai szálláshelyéről tájékozódnak. Az olimpiai falutól ismét távol, több mint 40 kilométerre jelölték ki a regattapályát, ez azt jelenti, hogy ahhoz közel eső szállást kell találni a versenyzőinknek. A hírek szerint ez vagy egy közeli hotel vagy egy egyetemi kollégium lesz.

A villámlátogatás második napján Molnár Zoltánék a Nemzeti Olimpiai Bizottságokkal kapcsolatot tartó osztály illetékeseivel tárgyalnak a további együttműködés erősítéséről.

Ezután a magyar sportvezetők megnézik az olimpiai parkot és falut (itt rendezik az atlétika, a gyeplabda, a kosárlabda, a kerékpár, a kézilabda, az öttusa és az uszodai sportok nagy részét), a sportlövészet (Royal Artillery Barracks), a lovaglás és az öttusa (Greenwich Park), a triatlon és a hosszútávúszás (Hyde Park) helyszíneit, valamint az asztalitenisz, a cselgáncs, a birkózás, a taekwando, a vívás, az ökölvívás és a súlyemelés sportágaknak otthont adó Nemzetközi Kiállítási és Kongresszui Központot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik