Sport

Overdose nem fut Párizsban, Milánóra készül

Az idei évet a párizsi Prix de l’Abbaye viadalra építették fel, de a menedzsment törölte a lovat a vasárnapi futamból.

“Nagyon fáj a szívünk, de jelen állás szerint nem lehetett a párizsi versenyt felelősségteljesen bevállalni, ezért töröltük a vasárnapi futamból Overdose-t” – nyilatkozta Mikóczy Zoltán a pannoniaoverdose.hu oldalnak.

A ló tulajdonosa szerint a Baden-Badenben futott verseny (ott hetedik lett a magyar “csodaló”) után hosszúra nyúlt a ló pihenése, ami keresztbe húzta a számításokat. Szerinte meg kell adnia a ló számára a regenerálódás lehetőségét.

“Ezt nem lehet előre eltervezni, csak a viselkedéséből és az általa mutatott jelekből lehet kikövetkeztetni, hogy mikor áll készen az újabb versenyt megelőző munkákra. Ez a pillanat el is érkezett, a múlt hét óta ismét versenyre készül, de nem Párizsra, mert Baden-Baden után már kifutottunk az időből. Más októberi versenyt kerestünk neki, és legnagyobb valószínűséggel az október 17-i milánói Group-3-as, 1000 méteres Premio Omenoni jöhet számításba, amire már neveztük is” – közölte Mikóczy Zoltán.

A ló patáját újrapatkolta az angol kovács, Stuart Packham. Most abban bíznak, nem lesz érzékeny Overdose az új “cipőre”, mert akkor felelősségtelejsen futhat a San Siro-i lovaspályán, Milánóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik