Sport

Fodor Rajmund Szaúd-Arábiába igazolt

Ki gondolta volna, hogy az olimpiai bajnok klasszis egy arab országban fog vízilabdázni pályafutása második felében. Mégis így lett.

Fodor Rajmund Sydneyben és Athénben nyert olimpiai aranyérmet. A Szeged után a Ferencváros, majd a Savona játékosa volt, hogy aztán a Domino Honvédnál töltösn el hat évet. Kovács István kezei alatt megnyerték az Euroligát is a számos bajnoki cím mellett. Két éve az olasz Nervi, majd a Sori játékosa lett.

Fodor, aki 364 alkalommal szerepelt a válogatottban, jelenleg 34 éves, és – elmondása szerint – levezet.

“Amikor megtudtam, hogy Pekingben már nem triplázhatok, a nyarat Máltán töltöttem, no nem vízibiciklizéssel vagy búvárkodással, hanem a „szakmámnál” maradva ott is vízilabdázással. Nem csak én tettem így, velem együtt Dr. Molnár Tamás, Varga Tamás valamint egy sor ifjúsági és utánpótlás válogatott fiatal is rájött arra, hogy megéri a magyar bajnokavatás után Málta felé venni az irányt és az ottani nem túl rangos, de azért olykor így is egész komoly feladatot adó vetélkedésben szerepet vállalni – mondta Fodor, aki több aranyat is nyert a szigetországban, ahová nyári vízilabdatábort szervez Máltára – amolyan vállalkozás gyanánt. Az első táborra hetven gyerek érkezett a világ minden tájáról.

“Már kezdtem elképzelni a pólózás nélküli életemet, amikor megtudtam, hogy az egyik szaúd-arábiai csapatnak éppen egy olyan játékosra lenne szüksége, amilyen én vagyok. Vonzott az is – az anyagiakon túl -, hogy a következő nyolc hónapban egy számomra kevéssé ismert világot ismerhetek meg és velem együtt az egész családom. Az Al-Ittihad nem csak Szaúd-Arábia, hanem az egész régió egyik legismertebb sportegyesülete, ahol nem csak vízilabda, hanem sikeres labdarúgó, röplabda, kosárlabda és asztalitenisz csapat is működik” – nyilatkozta a T-Mobile Sporthír Szolgálatnak a klasszis.

Fodor és csapata a szomszédos országok együtteseivel játszik majd különböző négyes tornákon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik