Sport

Zvonorjeva remek formában

A második helyen kiemelt orosz Vera Zvonorjeva magabiztosan vette az újabb akadályt a kétmillió dollár összdíjazású tokiói női tenisztornán.

A szezonbeli második, pályafutása 11. tornagyőzelmére hajtó orosz lányt csak az első szettben tudta némileg megszorítani aktuális ellenfele, Roberta Vinci. A folytatásban az olasz játékosnak már egyetlen gémet sem engedélyezett a másodikként kiemelt Zvonorjeva.

Hozzá hasonlóan a többi kiemelt is két szettben jutott a legjobb nyolc közé. A lengyel Agnieszka Radwanska Szávay Ágnes kiejtőjét (a magyar játékos feladta a meccset), az orosz Szvetlana Kuznyecovát meglepetésre legyőző német Andrea Petkovicot gyűrte le magabiztosan.

A nyolcaddikként rangsorolt fehérorosz Victoria Azarenkának volt a legkönnyebb dolga, csak 49 percet töltött a pályán, miután a 11. helyen kiemelt francia Marion Bartoli vírusos betegsége miatt az első szett után a mérkőzés feladására kényszerült. A selejtezőben startoló amerikai Coco Vandeweghe is tovább menetel: a német Julia Görgest 6:3, 6:0-ra győzte le szerdán.

Tokió, női torna, nyolcaddöntő:
Zvonarjova (orosz, 2.)-Vinci (olasz) 6:4, 6:0
Gyementyjeva (orosz, 7.)-Pennetta (olasz) 6:4, 6:2
Azarenka (fehérorosz, 8.)-Bartoli (francia) 6:2 – feladta
Vandeweghe (amerikai)-Görges (német) 6:3, 6:0
Schiavone (olasz, 5.)-Date Krumm (japán) 6:3, 6:3
Radwanska (lengyel, 6.)-Petkovic (német) 6:3, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik