Sport

Majmok őrzik a sportolók biztonságát Újdelhiben

Úgy tűnik helyre áll a rend a Nemzetközösségi Játékok helyszínén, legalábbis a biztonságra már jobban ügyelnek a szervezők.

Az indiai hatóságok közel százezer rendőrt vonultattak fel Újdelhi utcáin, a vadászrepülőgépek készenlétben állnak, s még képzett majmok is vigyáznak a sportolók biztonságára a vasárnap kezdődő Nemzetközösségi Játékok helyszínén.

A helyi szervezők biztosak benne, hogy az esetleges támadásokat könnyedén el tudják majd hárítani az esemény ideje alatt. Állítják ezt annak ellenére, hogy előzetesen több sportoló is lemondta a részvételt, hivatkozva a nagyon rossz közbiztonságra.

“Nem aggódunk, nincs okunk a pánikra – mondta Újdelhi rendőrségi szóvivője, Rajan Bhagat szerdán. – Az esetleges intézkedéseket részletesen kidolgoztuk és elterveztük, így azt mondhatom, mindenre felkészültünk.”

India még sosem rendezhetett a Nemzetközösségi Játékokhoz hasonló sporteseményt. A viadalon 71 ország hétezer atlétája vesz részt, de a rendezők munkáját rengeteg probléma nehezíti, a közbiztonság állapota mellett például a félkész létesítmények. A sportolói faluban nagyon rossz minőségűek a szobák, ráadásul koszosak is, ezért több küldöttség egyelőre nem volt hajlandó beköltözni.

Korábban még annak lehetősége is felmerült, hogy nem tudják lebonyolítani a viadalt, ám végül annak ellenére, hogy sokan lemondták a részvételt, 17 ország megegyezett abban, hogy elküldi versenyzőit a Játékokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik