Sport

Javul a helyzet Új-Delhiben

Javul a helyzet az október 3-án rajtoló Nemzetközösségi Játékok sportolói falujában, ahol egészen mostanáig minősíthetetlenül rossz körülmények fogadták a vendégeket.

Mike Fennell, a sporteseményt felügyelő szövetség elnöke személyesen járt közbe, hogy néhány nap alatt próbálják meg kitisztítani a szállásokat, amelyek a legalapvetőbb higiéniai feltételeknek sem felelnek meg. Az összepiszkított fürdőszobák, WC-k, szobák, félbehagyott burkolómunkák és “kutyagumik” látványa szinte sokkolták azokat a küldöttségeket, amelyek éppen nem halasztották el utazásukat.

Az Ausztrál Olimpiai Bizottság elnöke, John Coates kijelentette: Indiának soha sem szabadott volna megkapnia a rendezés jogát. Ugyanakkor 17 ország megegyezett abban, hogy a játékokra elküldi versenyzőit, vagyis az esemény nem marad el. Az első angol csapat 22 fővel már pénteken Újdelhibe érkezett.

A szervezőknek nem csak az építkezések jelentik a problémát, hanem a biztonság szavatolása és a terrorfenyegetések. Ezért már több híresség – többek között az angolok világbajnok hármasugrója, Phillips Idowu, olimpiai és világbajnok női 400-asa, Christine Ohuruogu, valamint a női diszkosz vb-aranyérmese, az ausztrál Dani Samuels – is lemondta a részvételt.

A Nemzetközösségi Játékokat négyévente rendezik meg, az olimpia után ez az egyik legnagyobb, több sportágat felölelő nemzetközi versenyrendezvény. A mostani, október 14-ig tartó újdelhi eseményre 71 országból több mint 7000 sportolót várnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik