Sport

Djokic: a Pécs csapatépítésbe fogott

A Sopron már a Fradi ellen megizzadhat a női kosárszezon nyitányán, a Szeged célja bejutni a legjobb négy közé.

A hétvégén tehát kezdetét veszi a női kosárlabda NB 1 idei szezonja. Az összes első fordulóbeli meccset Budapesten rendezik az újonc FTC otthonában. Az MTI megszólaltatta a tavalyi dobogós csapatok vezetőedzőit a tervekről, esélyekről.

Zeljko Dokic, a Pécs 2010 vezetőedzője: “A tavalyi, nagyon sikeres bajnoki szezon – bajnoki cím és kupagyőzelem – után új és fiatal csapat építésébe fogtunk. Ennek megfelelően szerződést kötöttünk két fiatal játékossal, Kelsey Griffinnel és Regina Palusnával, a 4-es és az 5-ös posztra. Sajnos Palusnának Achilles-ín-sérülése után hosszabb rehabilitációra van szüksége, ezért úgy döntöttünk, hogy a teljes felépülésig szerződtetjük Jela Vidacicot” – mondta a szakember, aki Fűzy Ákos másodedzőjeként dolgozott az elmúlt évben Pécsen.

A szerb származású tréner elmondta, Vajda Anna, Kelly Mazzante, Nicole Ohlde, Ruják Nóra és Balla Bernadett távozott a klubtól, és eddig még nem is tudott teljes kerettel edzeni a Pécs. A legjobb formát az október végi Euroliga-nyitányra időzítenék.

Székely Norbert, az MKB-Euroleasing Sopron vezetőedzője Djokichoz hasonlóan örül az első kör körítésének: “Európában már sok helyen bevált a kezdeményezés, hiszen ezzel az eseménnyel a média is kiemelten foglalkozik, nem beszélve arról, hogy a játékosok, edzők, játékvezetők is találkozhatnak, ami kiváló lehetőség az eszmecserére” – mondta.

A Sopronból távozott Jelena Milovanovics, Horti Dóra, Kristi Toliver, Maja Mijkovics és Eördögh Edit. Érkezett – Székely szavai szerint – a csupaszív Kocsis Boglárka, Fűrész Diána, Czank Tímea és az amerikai Angel McCoughtry, ő hazája válogatottjának tagja. Zane Tamane és Jekatyerina Abramzon is új a keretben, mindannyian jelentős erősítést jelentenek a Sopronnak.

“Szombaton pikáns mérkőzésünk lesz a most feljutott Ferencváros ellen. Persze messze nem azon a szinten mozognak majd, mint tavaly. Szerintem a 4-5. helyen zárja ezt a szezont a Fradi. Örülök, hogy feljutottak, mert ez az egész női kosárlabdának előnyére válhat, hiszen nagyon nagy támogatást élvez a csapat. Az év egyik legnehezebb idegenbeli mérkőzésére számítok” – vélekedik Székely Norbert.

Bencze Tamás, a Szeviép-Szeged edzője elmondta, aklaposan kicserélődött a keret, hiszen érkezett Laklóth Anna, Fejes Réka, Rasheed Rita, Farkasinszki Orsolya, Békefi Beatrix és Mészáros Vivien, elment ugyanakkor Szegedről Vaida Spiaviciute, Iva Ciglar, Olena Zserzserunova, Kmézics Diána, Horváth Zsuzsanna, míg Fürész Emőke visszavonult az aktív játéktól.

“Vasárnap a Cegléddel csapunk össze, és nem kérdés, hogy nyernünk kell. Tavaly harmadik helyen végeztünk, idén is a négybe szeretnénk kerülni, ezért egy ilyen fiatal csapat ellen, mint a Cegléd, csak győzelemben gondolkodhatunk. Örülök, hogy egy helyen rendezik a bajnokság nyitófordulóját. A sportágnak nagyon jót tesz ez a kezdeményezés, kérdés, hogy a budapestiek mennyien látogatnak ki a Kőbányai úti sportcsarnokba” – zárta értékelését és esélylatolgatását a Szeviép-Szeged vezetőedzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik