Sport

A hétvégén indul a női kosárlabda-bajnokság

Az első fordulót - egyedülálló módon teljes egészében - egy helyszínen, az FTC népligeti csarnokában rendezik meg.

A Ferencváros most jutott fel a bajnokság első osztályába, máris a középpontba kerül. A Népligetben hat meccset rendeznek szombaton és vasárnap. Az első nap végén a mezőny mind a tizenhárom csapata – a Bajai NKK szabadnapos lesz a nyitányon – összeáll egy nagy közös fotóra.

A szövetség tájékoztatása szerint a budapesti hétvégét közös fotózás, bankett, utánpótlás-bemutató és szurkolótáborok közti meccs színesíti majd.

Ami az idény esélyeseit illeti, ismét Pécs-Sopron versenyfutás várható. A címvédő pécsiek – immár csak Pécs 2010 néven – a Győrbe távozott vezetőedző, Fűzy Ákos mellett nem számíthatnak a Rátgéber László irányította török Fenerbahcéhoz igazolt Vajda Annára sem. A frissen szerződtetett szlovák Regina Palusna bokaproblémái miatt csak januárra lehet bevethető, a másik új név az amerikai Kelsey Griffin lesz. Bizakodásra adhat okot a baranyaiaknak a hétvégi Göcsej Kupa megnyerése.

A tavaszi döntőben 3-0-ra alulmaradt soproniak igazi nyerőembert szerződtettek az Atlanta Dreammel múlt héten WNBA-döntős Angel McCoughtry személyében: a 24 éves, Kassáról igazolt bedobó 35 pontot szerzett az utolsó tengetentúli meccsen. Székely Norbert alakulata még nem állt igazán össze – McCoughtry és Amber Holt később csatlakozik a kerethez -, erre utal a hazai rendezésű Krasznai Kupán elért harmadik helyezés.

A “két nagy” orra alá ezúttal is az NBA-legenda Hakeem Olajuwon lányával, Abival is erősítő győriek és a legutóbb bronzérmes szegediek törhetnek borsot.

Az első forduló műsora (Népliget):

szeptember 25., szombat:

BEAC-Újbuda – SEAT Lami-Véd Győr 14 óra
BSE-Atomerőmű Szekszárd 16:15 óra
Nanette FTC – MKB-Euroleasing Sopron 18:30 óra

szeptember 26., vasárnap:

Ceglédi EKK – Szeviép-Szeged 14 óra
MiZo Pécs 2010-ZTE NKK 16:15 óra
Vasas-Csata – Szolnoki NKK 18:30 óra

Ajánlott videó

Olvasói sztorik