Sport

Új kontinentális hokitornák indulhatnak

A múlt heti IIHF-kongresszuson született döntés értelmében Euro Hockey Challenge néven új sorozat indul 2011 áprilisától.

A világranglista első tizenkét helyezettje – leszámítva az Amerikai Egyesült Államok és Kanada csapatát – megállapodott abban, hogy elindítják az EHC-t.

A sorozat lényege, hogy az első és második kategóriás európai országok év közbeni tornáit integrálják, és a végén az Euro Hockey Tourt játszó négy legjobb válogatott – cseh, orosz, svéd, finn – ellen bizonyíthat a második legjobb négy.

A tervezett játéknapok: április 1., 2., 8., 9., 15., 16., a résztvevők: Cseh-, Orosz-, Svéd-, Finn-, Fehérorosz-, Lett-, Németország, Ausztria, Dánia, Norvégia, Szlovákia, Svájc. A megállapodást a felek két évre kötötték, utána folyamatosan bővíteni, javítani szeretnék a rendszert, a résztvevők cseréjéről is akkor lehet szó – írja a jegkorong.blog.hu.

A portál úgy tudja, hogy az egyesületek is mozgolódnak, Finnország, Svájc, Svédország, Szlovákia, Csehország, Németország és Ausztria (később talán Oroszország is) legjobb csapatai ülnek tárgyalóasztalhoz azzal a céllal, hogy legkésőbb 2014-ben elindulhasson a kontinens elitklubjait felvonultató bajnokság.

Az elképzelések szerint 24 vagy 36 csapatos ligát indítanának, amely konferenciákra és divíziókra (csehszlovák, skandináv, nyugati stb.) oszlana, az észak-amerikai jégkorong-bajnoksághoz (NHL) hasonlóan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik