Sport

Schmitt: a sport fair playre nevelheti a világ fiataljait

Schmitt Pál New Yorkban tartott előadást.

Az államfő, aki részt vett az ENSZ-nek a szegénység leküzdésére elfogadott fejlesztési céljairól mintegy 140 állam- és kormányfője részvételével megrendezett konferenciának megnyitóján, előadását az eseményhez kapcsolódó Sport a fejlődésért című kerekasztal-konferencián tartotta.

“Az élsport, a példaképek állítása megmutathatja a fiataloknak, hogyan lehet nehéz körülmények között is világra szólót alkotni” – mondta Schmitt Pál, akit mint egyetlen olimpiai bajnok államfőt kértek fel a felszólalásra. Az elnök hangsúlyozta, hogy a sportnak kulcsszerepe van a nevelésben és a szociális integrációban.

Schmitt Pál részt vett egy, az oktatásnak és az egészségügy fejlesztésének a szegénység elleni küzdelemben vívott szerepéről rendezett konferencián is.

Az államfő hétfőn az találkozott Klaus Tschütscher liechtensteini miniszterelnökkel. Ezzel megkezdte azon kétoldalú találkozóinak sorát, melyeknek célja az, hogy támogatást szerezzen Magyarország törekvésének, hogy 2012-2013-ban ismét tagja lehessen az ENSZ Biztonsági Tanácsának.

Az államfő kedden szólal fel a Millenniumi Fejlesztési Célokról tartott magas szintű konferencián és tájékoztatja részvevőket arról, hogy Magyarország hogyan értékeli saját teljesítményét ezen a téren.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik