Sport

Benedek: változás kell

Kemény Dénes munkáját segítette másodedzőként az Európa-bajnokságon, a 2012-es olimpiai részvételére pedig egy százalék esélyt lát.

Az [origo] kapta el egy bővebb interjú erejéig a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibort. Természetesen szóba került a zágrábi kontinenstorna is, amin másodedzőként segítette Kemény Dénes munkáját. Benedek elmondta, a szövetségi kapitányhoz hasonlóan ő is az olaszok ellen nyernie kellett volna a csapatnak az elődöntőben.

Benedek Tibor megemlítette, a magyar csapatnak az olimpiai aranyérem a legfontosabb, hogy ez tapasztalt rutinos játékosokkal, netán fiatalokkal sikerül az mindegy.

Faragó Tamás legutóbb drasztikus szabálymódosításokról beszélt a sportág fellendítésének érdekében. Benedek szerint sem jó a jelenlegi helyzet.

„Hozzá hasonlóan én is katasztrofálisnak látom a helyzetet, mindenben egyetértek vele. A szabályok megváltoztatásának a módja másodlagos kérdés, hiszen ahány ember, annyi ötlet. Ám hogy ez így nem jó, azt mindenki látja. Nekem két problémám van a vízilabdával, az egyik az eladhatóság. Ez főleg a szabályok, a bírók ténykedésének az érthetetlenségéből adódik. Sokan szerettek volna új szabályokat, de nem könnyű a tökéletes rendszert kidolgozni, a probléma az, hogy nincs is rá kísérlet. Lehet, jó lenne, ha tönkremenne a vízilabda, hogy lássák, tényleg nem jó, de inkább ezt nem kéne megvárni. Az Eb is bizonyította, hogy baj van, hiszen a horvát meccseken kívül nagyon kevesen voltak. Igaz, ha Magyarország pólóeseményt rendez, akkor az összes meccsen telt ház van, de túl nagy a világ ahhoz, hogy csak a magyarok körében legyen a sportág népszerű. Örülök neki, de ez kevés az előrelépéshez.”

Benedek Tibor szerint Faragó Tamás élen járhat a reformálásban, mivel nem aktív edző, így nem kell „bosszútól” tartania.

A háromszoros olimpii bajnok egy százalék esélyt lát arra, hogy medencébe szálljon a 2012-es londoni olimpián.

„A visszavonulásomat véglegesnek tartom, de hozhatja úgy az élet, hogy visszatérek. Ám erre mindössze egy százalék esélyt adok. Olyan dolgoknak kellene történniük, hogy például nincs balkezes játékos, és itthon játszom előtte egy évig. Nem érzem, hogy a vízben szükség lenne rám. Ez az egy százalék annyira kevés, hogy az már majdnem nulla.”

A teljes interjú az alábbi linkre kattintva érhető el:
“Nem érzem, hogy a vízben szükség lenne rám” – interjú Benedek Tiborral [origo]

Ajánlott videó

Olvasói sztorik