Sport

Nagy Nikoletta egyéni csúcsa a súlyemelő-vb-n

A magyar lány megnyerte a 63 kg-osok C-csoportját a világbajnokság negyedik napján.

Az ózdi versenyző mindkét fogásnemben jól teljesített, szakításban 85 kg-ot, lökésben 110 kg-ot, így a 195 kg-os összteljesítmény elég volt az egyéni csúcshoz és a harmadik csoport megnyeréséhez. A teljes rangsorban elfoglalt pozíciója az A-csoportosok vetélkedője nyomán derült ki: 13. helyen végzett a magyar hölgy. A számot egy kazah versenyző nyerte.

“Köszönöm ezt az eredményt edzőmnek, Fekete Józsi bácsinak, akinek én lehetek az első olimpikon tanítványa, mert ott akarok, s remélem, ott is tudok lenni 2012-ben, Londonban, a nyári játékokon – nyilatkozta Nagy Nikoletta az MTI-nek. – Hogy nem volt-e kockázatos mindkét fogásnemben eddigi legjobbamon kezdeni?

Nem, mert az edzéseredményeim alapján bízhattam magamban, hogy képes vagyok egyéni csúcsaim megjavítására. Szűk két évem van az újabb javulásra, a még további fejlődésre, hogy minél közelebb jussak a legjobbakhoz.”

Eközben a lengyelországi masters világbajnokságon Takács Mária világcsúccsal lett aranyérmes. A csapattól származó hétfői információ szerint a magyar emelő – aki pályafutása 40. vb-érmét gyűjtötte be – szakításban 76, lökésben 97 (ez új világrekord), összetettben pedig 173 kg-ot ért el. Takács a kettes korcsoportban, a 40-44 évesek között lett a legjobb.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik